OVA BILJKA OBNAVLJA KRVNU SLIKU I POPRAVLJA PRITISAK: Raste na svakom koraku, svi znaju za njenu LEKOVITOST
Biljka, Foto: Printscreen/Youtube

pažnja

OVA BILJKA OBNAVLJA KRVNU SLIKU I POPRAVLJA PRITISAK: Raste na svakom koraku, svi znaju za njenu LEKOVITOST

Jela od koprive se naročito preporučuju malokrvnim osobama, za opravak posle preležanih bolesti, u vitaminima siromašnoj ishrani, nakon dijeta za mršavljenje.

Objavljeno:

Kopriva je svima nama poznata – posebno kada je dodirnemo, ali da li ste znali da su svi njeni delovi lekoviti, pre svega koren, kao i vršni delovi – u vreme cvetanja. Listovi se takođe dosta koriste, ali uglavnom sveži.

Kopriva je veoma bogata raznim mineralima, posebno gvožđem i vitaminima A, C i K. Od nje se dobijaju sokovi, čaj, supa i čorba. Njena lekovitost poznata je hiljadama godina, može se naći svuda, što je najvažnije, a i efikasno obnavlja krvnu sliku.

Kopriva podstiče proizvodnju azot-oksida, a ovo jedinjenje opušta mišiće krvnih sudova koji se tako šire. Štaviše, neki sastojci blokiraju kalcijumove kanale, što opušta srce i smanjuje snagu kontrakcija. Istovremeno, kopriva povećava antioksidativnu zaštitu organizma.

Kopriva
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Jela od koprive se naročito preporučuju malokrvnim osobama, za opravak posle preležanih bolesti, u vitaminima siromašnoj ishrani, nakon dijeta za mršavljenje. Najpodesniji za upotrebu su nežni, mladi vrhovi biljke u svežem stanju. Za zimsku upotrebu mogu da posluže sušeni i na tamnom mestu sačuvani suvi listovi koprive.

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso zabava/danas online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.