KADA ČUJETE KAKO SUPA OD KOPRIVE UTIČE NA ZDRAVLJE, BUKVALNO ĆETE SE ONESVESTITI: I lekari znaju KOLIKO JE MOĆNA
Kopriva, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

pažnja

KADA ČUJETE KAKO SUPA OD KOPRIVE UTIČE NA ZDRAVLJE, BUKVALNO ĆETE SE ONESVESTITI: I lekari znaju KOLIKO JE MOĆNA

Jedan od načina da uživate u blagodetima koprive je kroz pripremu ukusne supe od ove biljke.

Objavljeno:

Svi znamo da je kopriva izuzetno zdrava, a najbolje od svega je to što ona cveta od proleća do jeseni, te je možemo spremati duži vremenski period.

Kako god da je spremate, veoma je važno da znate da koprivu nije potrebno kuvati, već samo izdinstati maksimalno dva minuta. Na taj način ćemo sačuvati njene hranjive i lekovita svojstva.

Kopriva, biljka koja se često smatra korovom, zapravo je izuzetno korisna i lekovita biljka koja ima brojne benefite za zdravlje.

Kopriva ima mnogobrojne zdravstvene prednosti

Istraživanja su pokazala da list koprive može pomoći u smanjenju bolova i upala zglobova, što je posebno značajno za osobe koje se bore sa artritisom. Studije su pokazale da primena ekstrakta lišća koprive može doprineti smanjenju bolova u zglobovima, a preporučuje se konsultacija sa lekarom pre upotrebe koprive za ovu svrhu, prenosi "Webmd"

Opasnost od žarnica

Kopriva
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Iako je kopriva dragocena zbog svojih lekovitih svojstava, važno je biti oprezan prilikom branja ove biljke. Listovi i peteljke koprive prekriveni su žarnicama, što može izazvati iritaciju kože, pa je važno nositi rukavice prilikom branja ove biljke.

Recept za supu od koprive

Jedan od načina da uživate u blagodetima koprive je kroz pripremu ukusne supe od ove biljke. Evo jednostavnog recepta za supu od koprive koju možete pripremiti kod kuće:

Sastojci za četiri osobe:

300 grama koprive

5 srednje veličine krompira

nekoliko kapi maslinovog ulja

so, biber

Postupak: 1. Krompire isecite na četvrtine i stavite da se kuvaju. 2. Pred kraj kuvanja dodajte koprivu i kratko je prodinstajte. 3. Dodajte maslinovo ulje i izmiksajte supu štapnim mikserom. 4. Začinite po želji.

Ova ukusna supa je jednostavna za pripremu i predstavlja odličan način da unesete lekovita svojstva koprive u ishranu.

Kopriva, sa svojim brojnim lekovitim svojstvima, predstavlja prirodni saveznik za očuvanje zdravlja. Uz pažljivo korišćenje, ova biljka može doprineti poboljšanju različitih zdravstvenih stanja i doprineti opštem osećaju blagostanja.

01:08

DOK JE GUSAKA BIĆE I SUPA OD NJIH! Jeremćka ŽESTOKO raspalila po Ani Ćurčić: Volim je, ali JEDNU STVAR ne mogu da joj oprostim!

(Espreso/Republika/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.