OVA BILJKA JE IZUZETNO OTROVNA A IMA JE SVAKI DRUGI SRBIN U KUĆI: Može izazvati SLEPILO njeni listovi su SMRTONOSNI
Difenbahija može biti veoma opasna, Foto: Printscreen

opasno

OVA BILJKA JE IZUZETNO OTROVNA A IMA JE SVAKI DRUGI SRBIN U KUĆI: Može izazvati SLEPILO njeni listovi su SMRTONOSNI

Kada unosite neku biljku u vaš dom neophodno je da prvo dobro istražite sve dostupne informacije o njoj.

Objavljeno:

Većina ljudi se slaže da nam je zelenilo u domovima potrebno i da je dom što zeleniji to bolji. Međutim, neke biljke su veoma opasne i mora da se dobro vodi računa o njihovom načinu čuvanja.

Difenbahija je jedno od omiljenog sobnog cveća, koje je veoma zastupljeno u mnogim našim kućama, stanovima, kancelarijama, iako je opasna.

Ako se poliže samo parče lista, mogu da nastupe žestoki bolovi, a za nedelju dana, neoprezna osoba zanemi. Ako sok ove biljke dospe u oči, izaziva slepilo. Prilikom brisanja prašine sa lista, može se javiti crvenilo i svrab kože.

U slučaju trovanja difenbahijom, preporučuje se da usta očiste hladnom, mokrom tkaninom i isperite oči. Ukoliko je osoba došla u kontakt sa difenbahijom, takođe joj treba dati da popije mleko a zatim potražiti medicinsku pomoć.

Budite pažljivi sa odabirom biljaka koje unosite u svoj dom
Budite pažljivi sa odabirom biljaka koje unosite u svoj domfoto: Printscreen/Instagram

Ove biljke trebalo bi da izbacite iz kuće i životnog okruženja, posebno ako u njima borave deca. Ako, ipak, ne želite da je se rešite, stavite je izvan dohvata dečijih ruku i koristite rukavice nakon skidanja prašine, uklanjanja suvih listova.

Oni koji poseduju difenbahiju bi trebalo da budu izuzetno pažljivi, naročito ako su deca u blizini jer je ta biljka smrtonosna ukoliko se konzumira.

Ukoliko je osoba otrovana difenbahijom, Nacionalna biblioteka medicine Sjedinjenih Država preporučuje da se usta iščiste hladnom, mokrom tkaninom i isperu oči. Ukoliko je osoba došla u kontakt sa difenbahijom, takođe joj treba dati da popije mleko, a zatim potražiti medicinsku pomoć, koja je neophodna.

Obezbedite sebi i vašem domu prijatnu atmosferu uz biljke koje su provereno dobre po vaše zdravlje
Obezbedite sebi i vašem domu prijatnu atmosferu uz biljke koje su provereno dobre po vaše zdravljefoto: Printscreen/Instagram

Pored difenbahija, postoje još sobne biljke koje je opasno po zdravlje imati u kući.

Koje su to najopasnije biljke po vas i ljude u vašem okruženju?

Najopasnije biljke su: azaleja, klivija, Euphorbia milli (Božiji trn), monstera, hortenzija, Brovalija (Browallia L.), gloriosa, filadendron, oleandar i kroton.

BONUS VIDEO:

06:35

ŠTA VI ZNATE O TAKOZVANOJ FARMAKO-MAFIJI? Poznata voditeljka dočekala faramacetkinju s NEZGODNIM PITANJIMA: Uvek su tu BILJKE

(Espreso/ Srbija danas/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.