OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta
Originalna turska baklava, Foto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

nema jače od ove

OVAKO SE PRAVI ORIGINALNA TURSKA BAKLAVA: Najsočnija poslastica - samo Turkinje znaju tajnu recepta

Turkinje znaju tajnu recepta za originalnu tursku baklavu koja je najsočnija poslastica

Objavljeno:

Iako naše žene prave najlepše poslastice i niko ne može da im parira u tome, svi se obradujemo i specijalitetima iz drugih zemalja.

Jedan turski kolač "nevesta" ostavlja bez daha, jer se topi zbog kokosa koji mu daje posebnu teksturu, a od same pripreme kreće voda na usta.

Ono što nam je svima omiljeno jeste njihova baklava, a sada je pred vama njihov originalni recept koji samo njihove domaćice znaju da spreme.

Otkrile su kako da bude najsočnija i ostavi vas bez teksta.

Nećete više praviti ni na jedan drugi način, osim na ovaj.

Jaja u činiji
Jaja u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

Potrebni sastojci i recept:

cimet

cveže mleko - 3/4 šolje

orasi

jaja - 3

margarin - 1

Pravljenje testa za originalnu tursku baklavu
Pravljenje testa za originalnu tursku baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

kvasac - 1 kockica

brašno - po potrebi

Za sirup:

voda - jedan prema jedan

sirup

Razvučeno testo ua originalnu tursku baklavu
Razvučeno testo ua originalnu tursku baklavufoto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

Priprema:

Umtite jaja, mleko, kvasac i so. Brašna dodajte po potrebi.

Umesite testo i podelite ga na četiri lopte.

Svaku razvucite u krug, ali ne mora da bude previše tanko.

Filovanje originalne turske baklava
Filovanje originalne turske baklavafoto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

Kada razvučete premažite sa margarinom, a na poslednju cimet, margarin i orahe.

Ubijte u rolat, pa isecite u obliku puža.

Poređajte ih u podmazan pleh, ali ostavite mali razmak između njih.

Ostavite da nadođu.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Nakon što se ispeče, ostavite da se ohladi.

Originalna turska baklava u plehu
Originalna turska baklava u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Rukiya Gotovit

Zatim u šerpu sipajte šećer i vodu i stavite na tihu vatru dok se ne istopi.

Vrelim sirupom prelijte baklavu.

Uživajte u ovoj originalnoj poslastici Turkinja.

Bonus video:

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.