NAJBOLJA POSLASTICA SA ČOKOLADOM I KAKAOM SE TOPI U USTIMA: Mađarski kolač "tasteri" - recept iz pocepanih novina
Mađarski kolač "tasteri" na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

kida koliko je dobar

NAJBOLJA POSLASTICA SA ČOKOLADOM I KAKAOM SE TOPI U USTIMA: Mađarski kolač "tasteri" - recept iz pocepanih novina

Mađarski kolač "tasteri" je najbolja poslastica sa čokoladom i kakaom po receptu iz pocepanih novina

Objavljeno: 14:19h

Verovatno ste već smislili šta ćete sebi spremate tokom Uskršnjeg posta, ali nije loše na umu imati i neke nove ideje.

Poznato je da u tom periodu uglavnom držimo do tradicionalnih jela - ribe, posne sarme, podvarka, raznih pita i salata...

Međutim, uvek to možete malo da začinite sa jednim ukusnim jelo "jota" starih monaha sa Hilandara.

Kombinacija kiselog kupusa, pasulja i krompira ostavlja bez teksta.

Dok post ne krene, jedan kremast mađarski kolač je pun pogodak za vas.

Nosi naziv "tasteri" - kida koliko je dobar, a od same pripreme ove poslastice će vam krenuti voda na usta.

Priprema mađarskog kolača 'tasteri'
Priprema mađarskog kolača "tasteri"foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Ovo su sastojci i recept:

Za koru:

ulje - 7 supenih kašika

jaja - 2 komada

kakao - 2 supene kašike

sveže mleko - 1 vinska čaša

vanilin šećer - 1 komad

Pravljenje kore za mađarski kolač 'tasteri'
Pravljenje kore za mađarski kolač "tasteri"foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

šećer - 12 supenih kašika

vanila - 2 komada

brašno - 12 supenih kašika

prašak za pecivo - 1/2 komada

Za prelivanje:

šećer - 2 supene kašike

sveže mleko - 200 ml

Kora za mađarski kolač 'tasteri' u plehu
Kora za mađarski kolač "tasteri" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

instant kafa

Za glazuru:

čokolada - 70 g

kukuruzni skrob - 1 supena kašika

maslac - 1 supena kašika

šećer - 4 supene kašike

sveže mleko - 250 ml

Prelivanje mađarskog kolača 'tasteri'
Prelivanje mađarskog kolača "tasteri"foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

kakao - 1 supena kašika

Način pripreme:

Mutimo koru. Jaja mutimo zajedno sa šećerom. Dodajemo sveže mleko i postepno, jedan po jedan dodajemo i ostale sastojke.

Dobijena konzistencija je blago tečna, ali ovo ne treba da vas brine.

Čokolada preko mađarskog kolača 'tasteri'
Čokolada preko mađarskog kolača "tasteri"foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Gotovu koru pečemo u tepsiji sa papirom za pečenje u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta ili dok ne bude gotovo.

Dok se kora peče, počinjemo sa pravljenjem glazure. Uzimamo odgovarajuću posudu i sipamo suve sastojke.

Pomešamo ih tako što mešamo kašikom i sipamo mleko.

Uključimo ringlu i uz često mešanje čekamo dok ne počne da se zgušnjava.

Mađarski kolač 'tasteri' u plehu
Mađarski kolač "tasteri" u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Kada se zgusne, dok je još vruće dodajte čokoladu i maslac i mešajte dok se ne istope. Tako je čokoladna glazura gotova.

Prelijte koru, sipajte čokoladnu glazuru i čuvajte u frižideru barem 3 sata.

Kada se stegnula, oblikujte tastere na čokoladnom kolaču tako što isečete u romboide ili pravougaonike.

Uživajte u desertu koji Mađarice najbolje prave.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.