OVA DEVOJČICA JE SAZNALA DA IMA LEUKEMIJU ZBOG SAMO JEDNE PROMENE: Doktori odmah UPOZORILI NA NJEGA malo ko PRIMETI
Devojčica se bori sa leukemijom, Foto: Printscreen/Tiktok/worthfeed099

užas

OVA DEVOJČICA JE SAZNALA DA IMA LEUKEMIJU ZBOG SAMO JEDNE PROMENE: Doktori odmah UPOZORILI NA NJEGA malo ko PRIMETI

Testovi su otkrili poražavajuću istinu – tada dvogodišnjakinja je zapravo bolovala od B-ćelijske akutne limfoblastne leukemije, retkog raka krvi i koštane srži.

Objavljeno:

Kejtlin Skvajers (29) kaže da je njena ćerka Pejsli počela da ima neobične modrice, groznicu, bledu kožu i bol u junu 2022. Ali tek kada je pala sa stolice i "odmah postala crno-ljubičasta", mama je shvatila da njene brige treba da se shvate vrlo ozbiljno.

Testovi su otkrili poražavajuću istinu – tada dvogodišnjakinja je zapravo bolovala od B-ćelijske akutne limfoblastne leukemije, retkog raka krvi i koštane srži.

- Taj dan me proganja, rekla je Kejtlin sa Floride, SAD, o danu kada joj je postavljena dijagnoza.

- Pejsli je imala više simptoma koji su doveli do ovoga, uključujući jak bol koji ju je sprečio da ustane iz kreveta. Odvela sam je kod doktora i rekli su da je sve normalno. Imala sam instinkt da nešto nije u redu.

Na kraju je njena ćerkica pala sa svoje male stolice za mališane oko mesec dana kasnije i odmah su joj se pojavile modrice koje su odmah natekle i postale ljubičasto-crne 17. jula.

@worthfeed099 No parent, let alone a child, should go through this ❤️ Credit to @Katelynn Squires 🧡 #overcome #family #love #emotional #cancer ♬ original sound - Worth feed

- Pozvala sam dežurnog pedijatra i objasnila joj simptome, a oni su nas savetovali da je odvezemo u našu lokalnu dečiju bolnicu. Nekoliko testova i sat vremena kasnije meni i mom mužu Zakariju su saopštene najgore moguće vesti.

Pejsli je odmah započela hemoterapiju, ali samo dve nedelje kasnije joj je dijagnostikovan pseudomonas, smrtonosna bakterijska infekcija (verovatno uzrokovana njenim slabim imunološkim sistemom u ovom trenutku), i njena hemoterapija je morala da bude odložena. Kejtlin je rekla:

- To je bio najveći strah u našim životima. Pejsli je bila potpuno mlohava i beživotna. Infekcija je krenula od koštane srži do njene leve srčane komore. Uskoro su joj organi otkazivali. Pejsli je završila sa septičkim šokom u četvrtoj fazi.

Naravno, porodica ne odustaje i čak i vreme tokom primanja terapije provode uglavnom zajedno. Borba ne staje, ali njihovi životi su stali. Sada je sve usmereno na Pejsli, a svoju borbu dele putem TikToka.

- Danas je Pejsli započela odloženo intenziviranje koje će trajati 2 meseca. Ova sledeća 2 meseca biće puna hemoterapije, antibiotika i steroida. Nažalost, ovo će biti faza u kojoj je sklona infekcijama, biće dosta bolesna i ponovo će izgubiti kosu. Mamino srce pati zbog toga, gledajući je kako dobija punu kosu samo da je ponovo izgubi. Tako sam nervozna, jer će ova faza biti kao indukcija (njena prva faza) na kraju je dobila smrtonosnu bakterijsku infekciju koja nam je izazvala mnogo bolova u srcu. Zato vas molim da se molite da ova faza za nju prođe glatko. Biće joj potrebne sve molitve jer je sklona ovim nezamislivim infekcijama, napisala je njena majka u aprilu 2023.

Danas Pejsli ponovo ima kosu, ali borbi se i dalje ne nazire kraj.

00:37

UŽASNE VESTI IZ BOLONJE: Siniši Mihailoviću se vratila leukemija

(Espreso/Srbija Danas/Blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.