NIKAD NE BACAJTE KESICE SILIKA GELA U ĐUBRE JER MOGU URADITI NEVIĐENU STVAR U KUĆI: Postidećete se što NISTE ZNALI
Silika gel, Foto: Printscreen Youtube/Thomas Vanhoutte

jeste li znali

NIKAD NE BACAJTE KESICE SILIKA GELA U ĐUBRE JER MOGU URADITI NEVIĐENU STVAR U KUĆI: Postidećete se što NISTE ZNALI

Stavite 3-4 kesice sa silikonskim gelom u torbu za teretanu, jer će upiti vlagu i sprečiti pojavu buđi, a neutralisaće i neprijatan miris.

Objavljeno:

Kesice za upijanje vlage sigurno bacite svaki put kada ih dobijete u kutiji sa novim cipelama ili tašni, a veoma su korisne. Zato ih sledeći put sačuvajte u zatvorenoj tegli i koristite prema potrebi. Evo šta sve možete da uradite s njima u kući:

U njoj nosite odeću i patike, vlažne od znoja koje skinete posle vežbanja, kao i peškir kojim ste se brisali. Od njih se torba namokri, a vlažno mesto je savršena podloga za razvoj bakterija. Stavite 3-4 kesice sa silikonskim gelom u torbu za teretanu, jer će upiti vlagu i sprečiti pojavu buđi, a neutralisaće i neprijatan miris.

Šminka kao nova

Sve žene nervira kada im se puder i senke u prahu u neseseru zgrudvaju, pa ne mogu lepo da se našminkaju. To ćete sprečiti ako u neseser ubacite 2-3 kesice sa silikonskim gelom koje će upijati vlagu.

Ubacite ih među peškire

Kada peškire držite u kupatilskom ormariću mogu da prime vlagu, posebno ako u ovoj prostoriji nemate prozor. Zato između čistih složenih peškira stavite nekoliko kesica sa silika gelom. One će upijati vlagu i sprečiti da se peškiri navlaže i dobiju neprijatan miris.

Sprečite rđanje brijača

Nemojte brijače da čuvate pored kade gde se pokvase. Jednostavno ih stavite u plastičnu posudu i dodajte nekoliko kesica za upijanje vlage. One će im produžiti vek trajanja.

Sprečite magljenje stakla

Za bezbednu vožnju neophodno je da šoferšajbna bude čista. Da ne biste čekali da klima osuši vlagu, uveče kada parkirate kola, stavite nekoliko kesica sa silikonskim gelom ispod šoferšajbne sa unutrašnje strane. Sutradan stakla neće biti zamagljena.

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/Najžena/Vesna Vukadinović/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.