OVAJ ČOVEK JE JEO SIROVU PILETINU 25 DANA: Kada je izvadio NALAZE KRVI, i doktori su OSTALI IZBEZUMLJENI OD ŠOKA
Sirova piletina, Foto: Printscreen/Youtube/RAW MEAT EXPERIMENT

ŠOK

OVAJ ČOVEK JE JEO SIROVU PILETINU 25 DANA: Kada je izvadio NALAZE KRVI, i doktori su OSTALI IZBEZUMLJENI OD ŠOKA

Jedno od jela koje je Džon konzumirao je obrok od sirove piletine, zelene salate i sirovih jaj

Objavljeno:

Džon, influenser sa Floride, popularnost je stekao zahvaljujući opasnim eksperimentima koje sprovodi. Pre dve godine je došao na opasnu ideju, da jede isključivo sirovo meso i vidi kako će takva ishrana uticati na njegovo telo. Sada je u centru pažnje zbog sirove piletine koju je jeo 25 dana. Pre nego što je započeo ovaj režim ishrane, Džon se konsultovao sa lekarima, ali sada je usledilo veliko iznenađenje.

Jedno od jela koje je Džon konzumirao je obrok od sirove piletine, zelene salate i sirovih jaja. Iako konzumiranje ovih sirovih namirnica nosi rizik od infekcija izazvanih bakterijama kao što su Salmonela ili Campylobacter, Džon je, na veliko iznenađenje mnogih, uspeo da izbegne trovanje hranom. Svi su apelovali da je ovakva ishrana izuzetno rizična, ali njegovom telu nije nanela štetu. Kako?

Svako ljudsko telo ima prirodne mehanizme koji štite od lošeg varenja i trovanja hranom. Sve je to zbog želudačne kiseline koja oštećuje DNK bakterija i može ih čak i ubiti. Stomak se prazni nakon otprilike četiri sata, tako da želudačna kiselina ima dovoljno vremena da svari sirovu piletinu koju je Džon pojeo. To smanjuje verovatnoću da će piletina izazvati ozbiljnu infekciju.

Iako Džon nije patio od trovanja hranom, to ne znači da će tako uticati na sve. Stručnjaci i dalje apeluju i ističu da je Džon imao sreće. Ako je broj bakterija visok, želudačna kiselina i urođeni odbrambeni mehanizmi možda neće biti dovoljni da zaštite telo od infekcije. Mala deca, starije osobe, trudnice i ljudi sa oslabljenim imunološkim sistemom posebno su podložni trovanju hranom.

U Džonovom slučaju, značajnu ulogu je igrala činjenica da je piletina koju je jeo, bila sveža i da potiče sa organske farme. Influenser joj je dodao i soja sos, za koju stručnjaci kažu da podržava lučenje želudačne kiseline. Moguće je da je on doprineo tome da se klice "ubiju".

00:33

OD KRETEN DIJETE KILOGRAMI SAMI NESTAJU! Voislav Ilić otkrio kako da lako smršate, bez TRENIRANJA I ZDRAVE ISHRANE

(Espreso/MONDO /T.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.