UČITELJICA SA SLIKE UMRLA POSLE SAMO 7 DANA POD TEMPERATUROM: Lekari rekli da PIJE VIŠE TEČNOSTI pa se desio HOROR
Učiteljica umrla od sepse, Foto: Printscreen/X/Daily Mail Online

užas

UČITELJICA SA SLIKE UMRLA POSLE SAMO 7 DANA POD TEMPERATUROM: Lekari rekli da PIJE VIŠE TEČNOSTI pa se desio HOROR

Nedelju dana nakon što je primljena na intenzivnu negu, umrla je

Objavljeno:

Đina Kempanini, 30-godišnja učiteljica iz Velike Britanije, otišla je kod lekara ubeđena da ima virus. Požalila se na tri simptoma - stezanje u grudima, bol u mišićima i visoku temperaturu. Doktor je potvrdio da ima virus, a samo tri dana kasnije, Đinino stanje se znatno pogrošalo. Odlučila je da zakaže pregled kod svog lekara opšte prakse u Hartfordširu.

"Rekli su joj da je u pitanju virus. Nisu joj prepisali ni lekove, samo su joj rekli da ide kući, pije puno tečnosti i da prati svoje simptome", rekla je sestra učiteljice u intervjuu za Dejli mejl. Iste noći, učiteljica je imala problema sa disanjem, zbog čega su je roditelji ujutru odveli u bolnicu.

Kako se ispostavilo, Britanka je dobila sepsu. Odmah je primljena na odeljenje intenzivne nege. Sepsu je izazvala bakterijska infekcija streptokokom tipa A, a lekari su u bolnici počeli lečenje antibioticima. Nažalost, zbog komplikacija, 30-godišnjakinja je doživela moždani udar. Nedelju dana nakon što je primljena na intenzivnu negu, umrla je.

Porodica učiteljice ne krivi lekara opšte prakse za smrt, ali se pitaju zašto Đinini simptomi nisu izazvali veću zabrinutost. "Ona je bila mlada, zdrava i jaka, tako da je činjenica da se tako razbolela, svakako trebalo da izazove veću sumnju. Ko zna da li bi, da joj je ranije savetovano da ode u bolnicu ili da je znala da je moguće da se radi o sepsi, možda i dalje bila sa nama", rekla je Đinina majka.

Simptomi sepse

Sepsa
foto: Profimedia

Sepsa predstavlja skup simptoma koji se razvijaju kao rezultat preterane reakcije ljudskog imunog sistema na infekciju. Predstavlja direktnu opasnost po život. Dovodi do otkazivanja mnogih ključnih organa, kao što su bubrezi, jetra, srce i pluća. Da bi se sepsa dijagnostikovala, važno je prepoznati upozoravajuće simptome koji zahtevaju hitan odgovor. To su:

groznica, osećaj hladnoće

ubrzano disanje, kratak dah

bol i slabost

znoj, osip koji ne prolazi

dezorijentacija

brzi otkucaji srca

01:01

NAKON SMRTI ŽENE U LESKOVCU ZBOG ABORTUSA DR ANČIĆ OBJASNIO: Ovakve komplikacije moguće, zdravlje žena ugroženo (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Mondo/T.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.