OVA HRANA JE NAJBOLJI AFRODIZIJAK NA SVETU PORED MEDA: Čim je probate ODMAH ĆETE IĆI U KREVET, mnogo dobro radi
Med, Foto: RINA

sjajno

OVA HRANA JE NAJBOLJI AFRODIZIJAK NA SVETU PORED MEDA: Čim je probate ODMAH ĆETE IĆI U KREVET, mnogo dobro radi

Ljubav i hrana jesu afrodizijaci, ali su priče najjače. Zato evo priča kao podloge za predlog Tamare Ognjević o afrodizijačkim kombinacijama lake večere i jakog doručka!

Objavljeno:

„Sve u skladu sa nepobitnom činjenicom da su zaljubljeni zaista gladni bliskosti sa osobom u koju su zaljubljeni“.

Kazanovine ostrige

Kada je reč o afrodizijacima, morski plodovi su na samom vrhu liste. Među njima ostrige predstavljaju pravi hit zahvaljujući, pre svega, svojoj istorijskoj reputaciji – bile su omiljena hrana najvećeg ljubavnika svih vremena, Đakoma Kazanove. Naučno je dokazano da poseduju onu količinu kalijuma koja presudno utiče na proizvodnju muškog hormona testosterona. Iako opravdano sumnjam da je Kazanova zbog kalijuma gutao ostrige, nema razloga da se ne poveruje da je najdirektinije osećao pozitivne efekte te materije prozaičnog imena, koja ga je manje interesovala od samog rituala sa damama koje je planirao da zavede.

Zeleno i ljubavna jabuka

Sve što je zeleno podstiče životnu energiju – kažu drevni evropski i azijski tekstovi. Madam Pompadur je iz tog razloga svog ljubavnika Luja XV neumorno hranila salatama, a pre svega celerom. Kombinacija nekoliko vrsta zelenih salata, začinskog bilja i piletine sa dodatkom paradajza, koji su Španci u Evropu doneli kao vrhunski afrodizijak poznat pod imenom „ljubavna jabuka“, idealan je lagani obrok za one pred kojima je noć puna nesanice.

Alkohol, Pića, Čaše, Vino, Šampanjac
foto: AP

Zvezdani šampanjac

Ostrige prirodno vode do šampanjca. Svetlucavo piće puno mehurića, servirano u čašama od tananog kristala, po sebi je prizor koji podseća na reči izvesno najpoznatijeg proizvođača šampanjca, čuvenog Doma Perinjona. Upitan o ukusu šampanjca, odgovorio je: „To je kao da pijem zvezde“. Zahvaljujući mehurićima, šampanjac mnogo brže ulazi u krv nego bilo koje drugo vino, a kada mu se dodaju jagode ili maline, prema erotskom protokolu postaje pravi poziv na ljubav. Rimljani su na orgijama punili čitave bazene penušavim vinom kako bi se u njemu kupali pre ljubavnog čina.

Afroditini slatki zalogaji

Danas toliko anatemisani šećer, smatran je kroz vreme eliksirom života. Bio je skuplji od zlata, a u srednjem veku su ga stavljali i u čorbe. Skupoceni šećer je kroz vekove smatran samom esencijom koja potiče životnu energiju, pa dame i gospodu koja jedu bombone od marcipana vidimo i na srpskim freskama u Manasiji (Parabola o carskoj gozbi) i na flamanskim tapiserijama u Muzeju Klini (Dama s jednorogom – Personifikacija ukusa). Kombinovan u formi kolača sa čokoladom koju su Asteci konzumirali kao hranu snage i plodnosti, vanilom i voćem, postaje moćno sredstvo zavođenja. Čokoladne kuglice s pomorandžom i bademima, ili mini-korpice s malinama, mandarinom i kivijem, te slične slatke delicije pravi su Afroditini zalogaji.

Med i orasi, afrodizijaci bogova

Zatvarajući krug zavođenja na način kako bi se on izvesno odigrao i u svakodnevici, veče puno varnica i noć prožetu vatrom poželjno je završiti doručkom u krevetu. A za doručak – med, orasi, lešnici, voće, slatki kroasani ... dakle, ponovo afrodizijaci, okrepljivači, sredstvo da se obnovi izgubljena energija i povrati polna želja. Med i orasi su afrodizijaci bogova. Moćna supstanca koja okrepljuje i pokreće. Pojam medenog meseca, nastao još u antici, utemeljen je na praksi da se tek venčani bračni par stalno hrani medom kako bi mogao da se nosi sa erotskim prohtevima tela. Kada se tome doda i voće, a posebno jabuka, taj simbol najvećeg iskušenja – uživanje može da počne.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.