LANINO LICE JE NAJLEPŠE ŠTO ĆETE VIDETI, ALI ZBOG OVOG DETALJA NA TELU SE GADILA SAMA SEBI: Bilo joj je ODVRATNO
Lana Biželj, Foto: Printscreen/Instagram/lanabizelj

užas

LANINO LICE JE NAJLEPŠE ŠTO ĆETE VIDETI, ALI ZBOG OVOG DETALJA NA TELU SE GADILA SAMA SEBI: Bilo joj je ODVRATNO

Dermatolozi su nagađali da su nastali kao trauma nakon majčine smrti i tada se njihov broj povećao na 19.

Objavljeno:

Lana Biželj ima 32 godine, po struci je novinarka i ima svoju firmu za novinarstvo i digitalni marketing. A njene komplikacije sa keloidima započele su veoma rano, sa svega 11 godina, nakon operacije slepog creva.

Keloidi su benigni tumori, građeni od vezivnog tkiva kod kojih se ćelije, umesto da odumiru, nekontrolisano množe. Lana je sve o keloidima saznala kao tinejdžerka.

- Niko oko mene nije imao isti problem, nikoga u životu nisam videla sa keloidima, a ja imam taj ogromni ožiljak, koji mi je bio odvratan tad i počela sam da se gadim sama sebi. To je bio korak koji sam napravila, da istražujem i da želim da rešim taj problem, jer se sama sebi više nisam sviđala - rekla je svojevremeno Lana za hrvatske medije.

Međutim, problem je postajao sve veći. Lanina mama je preminula pre njenog 17. rođendana i otprilike u to doba pojavili su se novi keloidi. Dermatolozi su nagađali da su nastali kao trauma nakon majčine smrti i tada se njihov broj povećao na 19.

Injekcije kortikosteroida, laseri, kreme - nije bilo rezultata. Lana je shvatila da je vreme za psihološku pomoć, ipak, bolnom i dugom razdoblju ni tu nije bio kraj.

Lana je išla kod psihologa, oko godinu i po pre nego je zapravo prihvatila keloide. Trebala je da prođe kroz fazu ružnih komentara i pogleda jer ju je to naučilo da drugačije gleda na sebe. Na Instagramu je počela da piše o keloidima, gde su joj se javili mnogi ljudi, puni razumevanja, što se pokazalo kao velika međusobna podrška.

Lana je danas zadovoljnija nego ikad, ipak za to je bilo potrebno puno, puno rada. Osim što ih je prihvatila kao deo sebe, Lana o keloidima javno govori - gostuje u TV emisijama i piše o tome na svom Instagram profilu, gde ima više od 24 hiljade pratilaca. Deleći sopstvena iskustva nastoji da pomogne svima koji se nalaze u sličnoj situaciji ili se ne osećaju dobro u svom telu.

- Novinarstvo sam upisala s ambicijom da cu promeniti svet, a život me usmerio tu gde sam danas. Da imam glas, da imam platformu, da menjam barem nečije svetove. I koračam i dalje u tom smeru, ponosno, nežno i uvek pozitivno, napisala je nedavno Lana na svom Instagramu, kao najavu za njen intervju koji je dala sa hrvatsko izadnje Elle magazina.

- Puno je više ovo od samo moje priče. Ovo je rast, ovo su stvari koje nisam ni mogla da zamislm nekoliko godina unazad, a posebno ne kao tinejdžerka kad se sve počelo događati. Ovo je priča u kojoj napokon ja nosim keloide, a ne oni mene. Ovo je iskrena opuštenost i prepuštenost sebi. Ovo je vlastito uviđanje mojih vrednosti i nežnosti. Ovo sam ja - napisala je Lana na Instagramu.

02:04

Petković pokazao uznemirujuću sliku ubijenog Bojana koja svedoči o egzekuciji licem u lice

(Espreso/Blic žena/Marija Brčić/Prenela p.v.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.