OVE STVARI NIKADA NE SMETE DA PERETE U VEŠ MAŠINI: Napravićete ŠTETU koja će vas MNOGO KOŠTATI
Veš mašina, Foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

OVE STVARI NIKADA NE SMETE DA PERETE U VEŠ MAŠINI: Napravićete ŠTETU koja će vas MNOGO KOŠTATI

Obratite pažnju na ove stvari da ne bi došlo do kvara

Objavljeno: 10:29h

Postoje neki komadi odeće koje nipošto ne biste smeli da ubacite u mašinu za veš jer ćete time napraviti samo štetu.

Na prvom mestu su grudnjaci jer žice mogu oštetiti bubanj, a kopče mogu poderati odeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Takođe, može se oštetiti i sam grudnjak, pa je bolje da se pere na ruke.

U mašini za veš ne bi trebalo ni da perete kravate jer je većina njih napravljena od osetljivih materijala pa bi prilikom brzog pranja mogle da izgube oblik ili uprljaju drugu odeću.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Pre ubacivanja u mašinu za veš zakopčajte pantalone, košulje i sve druge komade odeće sa rajsferšlusima i dugmadima jer se oni mogu zaglaviti u mašini za veš i oštetiti odeću tokom pranja.

Što se tiče odeće s dekorativnim komadima poput šljokica, perlica i kamenčića, nemojte je prati u mašini za veš, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu, piše Klix.ba.

Većina svilenih predmeta zahteva hemijsko čišćenje ili nežno ručno pranje zbog visokih temperatura i centrifuga koje mogu uništiti osetljivu tkaninu. Svilena odeća može da se podere ili izgubi oblik u veš mašinu pa ju je bolje prati ručno.

Postoje i vrećice od tekstila za veš koji je osetljiv za pranje u mašini, no, pre nego što u nju stavite omiljeni grudjak ili majicu sa šljokicama, proverite na deklaraciji koje sve tkanine štiti ili se posavjetujte sa stručnjakom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.