DOMAĆICA UBACILA FOLIJU U MAŠINU I ŠOKIRALA SE REZULTATOM: Biće vam žao što ranije niste znali za ovu EFIKASNU caku
Odeća, Foto: Fatih Mehmet enel / Alamy / Alamy / Profimedia

savet

DOMAĆICA UBACILA FOLIJU U MAŠINU I ŠOKIRALA SE REZULTATOM: Biće vam žao što ranije niste znali za ovu EFIKASNU caku

Olakšaće vam svakodnevnicu samo tako

Objavljeno:

Peglanje je posao koji mnogi mrze jer oduzima naše dragoceno vreme. Ipak, iskusne domaćice su pronašle trik koji zlata vredi jer kako kažu provereno radi.

One tvrde da više ne peglaju odeću

Iako su se mnogi začudili, odeća je posle pranja mekanja i ispeglana, a trik je samo dve aluminijumske folije. Ubacite ih u mašinu za sušenje i pranje veša i videćete efekat.

Trik sa kuglicom od folije u mašini pomaće jer će loptice mogu da pomognu da se odeća bolje okreće i opere, a u sušilicama zaustavlja stvaranje statičkog elektriciteta. Ono što je zanimljivo, to je da mnoge žene kažu da vam ne treba ni omekšivač. Ovaj trik svakako vredi probati jer štedi i vreme i novac.

Odeća
foto: Profimedia

Ipak, ne zaboravite da izaberete odgovarajući program sušenja i odgovarajuće trajanje programa sušenja. Kada se odeća prekomerno suši, nabori na odeći su toliko duboki da vam treba čitav oblak pare prilikom peglanja. Takođe, ako ne mešate lakše i teže tkanine u bubnju, to znači da ne morate brinuti da li će se lakši komadi izgužvati.

Takođe, postoji trik sa kockom leda

Potrebno je da u mašinu stavite nekoliko kockica leda, zatim uključite mašinu na jako sušenje na nekoliko minuta. Para koja će se stvoriti od kockica leda učiniće da se sve neravnine na vašoj odeći ublaže.

Najbolje od svega je što vas ovaj trik ne košta ni dinar, a vredi probati.

Ukoliko želite da probate ovaj metod, savet je da ne natrpate mašinu vešom. Odlična mera je da stavite dve do tri majice, ili jednu majicu i pantalone.

Čim stvari izvadite iz mašine okačite ih na vešalicu kako biste izbegli naknadno gužvanje.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/republika/M.O./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.