JASAN PLAN KAKO DA UŠTEDITE 780E: Odmah sada krenite, nećete ni OSETITI
Ilustracija, Foto: Fabio Alcini / Panthermedia / Profimedia

savet

JASAN PLAN KAKO DA UŠTEDITE 780E: Odmah sada krenite, nećete ni OSETITI

Evo kako da uštedite 780 evra

Objavljeno:

Mnogi ljudi bi želeli da uštede nešto novca, ali ne znaju kako. Postoje brojne metode koje će vam pomoći da poboljšate svoje finansije i veoma popularan finansijski izazov koji počinje sa deset evra, prenosi Dejli star.

Ovaj izazov traje 12 meseci, a počinje sa izdvajanjem deset evra i svaki mesec povećavate taj iznos. Oni koji počnu u februaru moraće da u svoju kasicu-prasicu stave iznos za januar od deset evra.

Dakle, za februar i januar trebalo bi da izdvojite ukupno 30 evra, pa u martu 30 evra itd. U decembru bi trebalo da stavite 120 evra u kasicu. Ali ako vam je zbog Božića teško da izdvojite toliko novca za štednju, možete početi da štedite obrnuto. Dakle, u januaru 120 evra, u februaru 110 evra, u martu 100 evra itd.

Dok dođete do sezone praznika, već ste uštedeli 780 €, što bi vam zaista moglo biti od koristi.

pare
foto: MUP

Evo kako to izgleda!

januar: 10 evra

februar: 20 evra

mart: 30 evra

april: 40 evra

maj: 50 evra

jun: 60 evra

jul: 70 evra

avgust: 80 evra

septembar: 90 evra

oktobar: 100 evra

novembar: 110 evra

decembar: 120 evra

Ukupno: 780 evra

Ali ako vam je ovaj izazov pretežak, ne brinite, postoje i druge metode koje možete isprobati. Na primer, jednostavan izazov od jednog dinara može vam omogućiti da uštedite skoro 6oo evra.

Ideja iza izazova štednje jednog dinara je jednostavna. Prvog dana u godini počinjete sa jednim dinarom u kasici prasici, a zatim nastavite da dodajete kako dani prolaze.

Takođe možete podići novac na nedeljnom nivou, što bi moglo biti dobro ako ne možete da pronađete pravu količinu novčića svaki dan. Stručnjaci za štednju kažu da bi naterati decu da štede deset dinara dnevno takođe bila dobra ideja. Tako će do kraja godine uštedeti 3660 dinara, što je poprilična suma novca za dete.

Bonus video:

02:29

EVO KADA MOŽEMO DA OČEKUJEMO VAKCINU PROTIV RAKA U SRBIJI?! Onkolog: Ali prvo mora da se dokaže efikasnost i bezbednost

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.