STRUČNJAK OTKRIO KOJE JE NAJBOLJE SREDSTVO ZA PRANJE VEŠA: Zbog jedne vrste se svi OSIPAJU - ovo je NAJZDRAVIJE
Ilustracija, Foto: Tanya Rozhnovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

ovo morate znati

STRUČNJAK OTKRIO KOJE JE NAJBOLJE SREDSTVO ZA PRANJE VEŠA: Zbog jedne vrste se svi OSIPAJU - ovo je NAJZDRAVIJE

Danas u prodavnicama možete da pronađete niz različitih sredstava za pranje veša

Objavljeno:

U prilog tome govore granule koje veš čine mirisnim i do 12 nedelja, a koje su doživele veliku popularnost. Ipak, mnoge domaćice imaju nedoumicu. Šta je najbolje koristiti – prašak, tečni deterdžent (gel) ili kapsule? Alergolog Oksana Shabalina prednost daje tečnim deterdžentima.

Kako kaže, odličan je za osobe koje imaju osetljivu kožu. Takvi proizvodi ne sadrže fosfate koji mogu da oštetu dečiju, ali i kožu odraslih. Praškovi za veš sadrže veliku količinu fosfata i surfaktanata, pa se veš teže ispire vodom. Oni takođe mogu da izazovu iritaciju i svrab na koži, ističe alergolog. Nakon pranja, potrebno je najmanje dvostruko ispiranje. Za razliku od praška, tečni proizvodi se lakše ispiraju, piše mondo.rs.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Osim toga, ako prašak sadrži izbeljivač, takođe može da našteti koži ako dođe u kontakt sa njom. Što se tiče kapsula ili tableta, one sadrže obične praškove za pranje ili gelove za pranje. Njihova jedina prednost je tačna doza, a glavni nedostatak je visoka cena.

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/krstarica/D.R./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.