KROMPIR IZ RERNE SA OVIM ZAČINOM MORATE DA SPREMITE: Toliko je mekan da se TOPI U USTIMA, a o ukusu sami PRESUDITE
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/domaceiukusno

recept

KROMPIR IZ RERNE SA OVIM ZAČINOM MORATE DA SPREMITE: Toliko je mekan da se TOPI U USTIMA, a o ukusu sami PRESUDITE

Krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka je najhrskaviji i savršen uz umak od belog luka

Objavljeno:

Krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka je najhrskaviji i savršen uz umak od belog luka. Za užinu, uz film ili kao prilog uz glavni obrok, nećete moći da mu odolite.

Krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka gotov je za manje od sat vremena. Vrlo je hrskav i ako želite da ga dodatno začinite stavite ruzmarin na krompir tokom pečenja. Možda ćete želeti da isprobate i hrskave kuglice od krompira za samo 200 dinara. Evo kako da napravite krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka!

Sastojci:

15 velikih mladih krompira

3 kašike ulja

3 grančice ruzmarina

Slane pahuljice za posipanje

Mladi krompir, Mladi krompirići
foto: Printscreen/Youtube/MAMA BOI'S KITCHEN

Za umak

2 žumanca

2 kašičice senfa

1 kašičica pahuljica ljute papirčice

1 ceo beli luk, pečen, meko meso isceđeno iz kore

2 kašičice jabukovog sirćeta

Sok od ½ limuna

125 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

125 ml ulja

Recept za krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka

Krompir prokuvajte i procedite

Za krompir iz rerne sa umakom od pečenog belog luka prvo krompir stavite u veliki tiganj sa blago posoljenom vodom i stavite da provri. Smanjite vatru i kuvajte dok krompir ne omekša u sredini; ovo će trajati 20-30 minuta u zavisnosti od veličine i sorte krompira. Dobro ocedite i ostavite da se suši na pari u cedilu dok se ne ohladi dovoljno za rukovanje.

Napravite umak

U međuvremenu, napravite umak. Stavite žumanca, senf, ljuspice ljute paprike, pečeni beli luk, sirće i limunov sok u mali procesor za hranu i kratko umutite da se sjedini. Zatim, dok motor radi, polako dodajte ulja, kap po kap za početak, a zatim tankim curkom. Umak će se zgusnuti kako se dodaje više ulja. (Alternativno, majonez možete napraviti ručno u velikoj posudi, koristeći čvrstu mutilicu.) Začinite solju i biberom po ukusu.

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 230°C. Prepolovite („iscepajte“) krompir da biste napravili neravne kriške sa grubim stranama (tu će se formirati sve briljantne hrskave ivice prilikom pečenja).

Pecite krompir

Stavite 3 kašike suncokretovog ulja u plitku tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 5 minuta da se zagreje. Iscepkani krompir pažljivo stavite u vruć pleh, začinite solju i biberom i okrenite da se premaže uljem. Raširite krompir u jednom sloju, a zatim pecite u rerni 5 minuta.

Servirajte pečeni krompir

Izvadite pleh, okrenite krompir i dodajte ruzmarin. Vratite u rernu na još 5-10 minuta dok krompiri ne postanu fini i hrskavi. Koristeći šupljikavu kašiku, prebacite krompir u pleh obložen kuhinjskim papirom da se ocedi višak ulja. Začinite slanim pahuljicama i poslužite sa umakom od belog luka. Uživajte u krompiru iz rerne sa umakom od pečenog belog luka!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.