STARE BUGARKE PRAVE NAJLEPŠI KOLAČ: Čokolada i pomorandža - recept kakav samo može da se poželi
Kolač sa čokoladom i pomorandžom, Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

ukus je božanstven

STARE BUGARKE PRAVE NAJLEPŠI KOLAČ: Čokolada i pomorandža - recept kakav samo može da se poželi

Stare Bugarke prave najlepši kolač sa čokoladom i pomorandžom, a takav recept samo može da se poželi

Objavljeno:

Prošli su praznici, ali to svakako ne znači da razne specijalitete treba da spremamo sada manje.

Poslastice su nam omiljene i možemo da ih jedemo u bilo koje doba dana, a naravno najmanje možemo da odolimo onim starinskim.

Osim jednog njihovog najsočnijeg kolača koji prave na izvanredan način, pred vama je još jedan najlepši koji se topi u ustima koliko je kremast, a sa druge stane i lagan.

Stare Bugarke ga redovno prave, a ukus se ne zaboravlja.

Smesa za kolač sa čokoladom i pomorandžom
Smesa za kolač sa čokoladom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Ovo su sastojci za recept:

so - 1 prstohvat

pomorandže - 2 komada

vanila - 1 kesica

žumanca - 3 komada

prašak za pecivo - 1 kesica

Brašno u smesi za kolač sa čokoladom i pomorandžom
Brašno u smesi za kolač sa čokoladom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

brašno - 200 g

kravlji maslac - 30 g

kakao - 2 supene kašike

šećer - 150 g

Smesa za kolač sa čokoladom i pomorandžom u plehu
Smesa za kolač sa čokoladom i pomorandžom u plehufoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

sveže mleko - 125 ml

Za glazuru:

čokolada - 100 g

tečna pavlaka - 150 g

Ovo je priprema:

Polovinu pomorandže odvajamo za ukras. Od preostale izrendamo koru i iscedimo sok.

Pomorandža u činiji
Pomorandža u činijifoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Žumanca umutimo sa šećerom na umerenoj brzini miksera. U smesu dodajemo rastopljeni kravlji maslac, sveže mleko, sok od pomorandže, rendanu koru od pomorandže, so i vanilu.

U dobijenu smesu dodajemo prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo i ponovo mutimo. Dobijenu smesu rasporedimo ravnomerno i plehu za pečenje.

Filovanje kolača sa čokoladom i pomorandžom
Filovanje kolača sa čokoladom i pomorandžomfoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Proveravamo drvenim štapićem da li je čokoladni kolač pečen. U posudi izlomimo čokoladu i dodajemo u tečnu pavlaku.

Stavljamo u mikrotalasnu na minut ili na paru.

Čokolada preko kolača
Čokolada preko kolačafoto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Čim se kolač od pomorandže ohladi, prelivamo glazurom i ukrašavamo parčetom pomorandže.

Bonus video:

03:49

REKORDERKE Majka i snajka Velić imale 18 minuta manje za kuvanje: Spremale klub sendvič NIŠTA NISU STIGLE NA VREME Totalna propast

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.