OVE NAMIRNICE NIKAKO NEMOJTE JESTI PRED SPAVANJE: Stvaraju NESANICU i jako su LOŠE
Nesanica, Foto: Profimedia / Mitar gavric / Panthermedia /

pažnja

OVE NAMIRNICE NIKAKO NEMOJTE JESTI PRED SPAVANJE: Stvaraju NESANICU i jako su LOŠE

Ako želite lepo da spavate, neke namirnice treba da izbegavate u večernjim satima

Objavljeno: 22:53h

Kada birate šta ćete da večerate uzmite u obzir dve glavne posledice – gojenje i nesanicu. Zato izbegavajte ove namirnice:

1. Pljeskavice/hamburgeri – nikako ih ne treba jesti pre spavanja, jer ne samo da ćete se probuditi nadutog stomaka, već ćete imati i probleme sa varenjem koji će vas sprečiti da zaspite. Naime, višak masnoće može stvoriti problem sa varenjem koji će vas držati budnim noću, a možete dobiti i gorušicu.

2. Testenina sa kiselim sosom – izbegavajte paste sa sosom od paradajza i drugim kiselim prelivima. Testenina nije idealna večera, jer se obično proizvodi od prerađenih ugljenih hidrata koji se brzo razgrađuju i u telu skladište kao masnoća. Ako ipak želite to za večeru, birajte integralnu testeninu i izbegavajte masne i kisele prelive.

Nesanica, Spavanje, Krevet
foto: Profimedia

3. Začinjena hrana – ljuti umaci, paprika ili druga začinjena hrana će verovatno dovesti do problema sa varenjem tokom noći. Začinjena hrana može izazvati gorušicu i kiselinu u želucu, bol u stomaku, pa će vas držati budnim.

4. Mlečni proizvodi, posebno sir – najviše izbegavajte sireve sa visokim procentom laktoze, kao što su feta i rikota. Oni mogu izazvati nadutost, problem sa varenjem i želucem, najčešće zbog laktoze. Ipak, određeni mlečni proizvodi imaju prirodno niži udeo laktoze ili su dostupni u verziji bez nje, pa možda neće dovesti do nadutosti, bar ne u istoj meri, što bi bila bolja opcija ako baš to želite da večerate.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.