OVAJ SIMPTOM BOLESTI DEJANA MILOJEVIĆA SE JAVLJA SEDAM DANA RANIJE: Najavljuje INFARKT a niko ga NE SHVATA OZBILJNO
Dejan Milojević, Foto: Starsport©

paŽnja

OVAJ SIMPTOM BOLESTI DEJANA MILOJEVIĆA SE JAVLJA SEDAM DANA RANIJE: Najavljuje INFARKT a niko ga NE SHVATA OZBILJNO

Tegobe se ne smiruju ni kada pacijent uzme terapiju, a tada je i sasvim moguće da je usledio i infarkt i tada je vreme da se hitno javite lekaru

Objavljeno: 07:18h

Postoje znaci na osnovu kojih se može pretpostaviti da ste u riziku od infarkta. Neki od njih mogu da se uoče čak i nekoliko nedelja unapred.

Najtipičniji su pritisak u grudima, bol, stezanje, ali i bol u predelu želuca koji može da zavara pacijenta koji obično pomisli da ima problema sa varenjem.

Takođe, svi ovi simptomi ukazuju i na anginu pektoris, srčano oboljenje koje je povezano sa smanjenim dotokom krvi u srce i može da infarkt.

Ipak, nisu svi pacijenti u jednakom riziku. U manjoj opasnosti su oni koji pate od stabilne angine pektoris, a ona se karakteriše sledećim osobinama. Nastaje u vreme kad je srce izloženo većem naporu, na primer, osoba se penje uz stepenice ili vjžba, simptomi traju kratko – pet minuta pa i kraće, bol i tegobe uvek su slični i lako ih je predvideti, a nestaju brže ako se osoba odmori ili uzme lek.

Srčani udar
foto: Profimedia

Nestabilna angina pektoris je ona u kojoj simptomi dolaze iznenadno, čak i u vreme odmora, a mogu da traju i po 30 minuta ili duže.

Tegobe se ne smiruju ni kada pacijent uzme terapiju, a tada je i sasvim moguće da je usledio i infarkt i tada je vreme da se hitno javite lekaru.

Podsetimo, proslavljeni košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je od posledica infarkta 17. januara 2024. u 47. godini.

02:46

BAKA PETRA (82) ZBOG NOLETA DOŽIVELA INFARKT! Zabranjeno joj da ga gleda, ali kaže: VOLELA BIH DA MI DOĐE, DA POPIJEMO ŠAMPANJAC

(Espreso/Novi.ba/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.