KUVAR SAVETUJE KAKO DA PEČENI KROMPIR UVEK BUDE DOBRO SPREMLJEN: Samo ovako će biti MEKAN IZNUTRA, a HRSKAV SPOLJA
Krompir, Foto: Bakina kuhinja

savet

KUVAR SAVETUJE KAKO DA PEČENI KROMPIR UVEK BUDE DOBRO SPREMLJEN: Samo ovako će biti MEKAN IZNUTRA, a HRSKAV SPOLJA

Profesionalni kuvar otkrio kako da isepečete savšreno ukusan krompir. Tajna je u temepraturi i vremenu, sve je jednostavno

Objavljeno: 19:22h

Krompir spada u jeftino povrće, a od njega možete da pravite najraznovrsnija jela. Možete da ga služite u salati, kao prilog, glavno jelo, da pravite lepinje... Ne postoji osoba koja ga ne voli, a jedan od najpopularnijih načina pripreme, pored prženog, jeste i pečeni krompir.

Bez obzira što se pečeni krompir jednostavno priprema, često se dešava da ne ispadne kako treba.

Krompir
foto: Bakina kuhinja

Kora ne ispadne hrskava, a unutrašnjost nije mekana, zato je profesionalni ruski kuvar, Svjatoslav Spivaokov, otkrio je tajnu savršeno pečenog krompira.Trik je u temperaturi, kao i vremenu pečenja.

Ako želite da napravite hrskav krompir mekane unutrašnjosti, onda ga obavezno premažite ulje i začinite, pa stavite u tepsiju i pecite na 180-190°C. U ovom slučaju, kora će se pojaviti sama, ne morate ništa posebno da radite.

Ako ste isekli krompir debljine oko 2 cm, pecite ih 20-25 minuta, dok se ceo krompir peče oko 35 minuta, objasnio je čuveni kuvar.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.