OVE 2 PESME MARINKA MADŽGALJA SU NASLUTILE NJEGOVU SMRT: U njima je opisano ONO NAJGORE, REČI napisao 3 MESECA PRE
Marinko Madžgalj, Foto: Dragan Kadić

dirljivo

OVE 2 PESME MARINKA MADŽGALJA SU NASLUTILE NJEGOVU SMRT: U njima je opisano ONO NAJGORE, REČI napisao 3 MESECA PRE

Marinko Madžgalj je bio jedan od omiljenih srpskih glumaca, pevača i televizijskih voditelja

Objavljeno:

Pozorišni, filmski i televizijski glumac preminuo je 26. marta 2016. u Beogradu, u 38. godini, posle teške bolesti.

Marinko Madžgalj rođen je u Beogradu, 21. abgusta 1978. Bio je jedan od omiljenih srpskih glumaca, pevača i televizijskih voditelja. Diplomirao je glumu u klasi prof. Gordane Marković na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Od 2012. godine je bio stalni član Pozorišta Atelje 212, ali je značajne uloge ostvario i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Bitef teatru, Pozorištu Slavija, Dadovu, UK "Vuk Karadzić", prenosi RTS.

Bio je i član grupe Flamingosi sa kojom je osvojio prvo mjesto na takmičenju Beovizija 2006. godine, a činio ju je sa Ognjenom Amidžićem.

Nakon Marinkove smrti, Amidžić je objavio dve njegove poslednje pesme –

"Bože" i "Za sve sam kriv" (Flamingosi).

Ove stihove Merinko je napisao samo tri meseca pre svoje smrti.

"Da­ću ti, Bo­že, se­dam da­na za sa­mo jedan Pa on­da me k se­bi uzmi Još ma­lo da je gle­dam i da je ni­kom ne dam Daj, Bo­že, uči­ni mi to Zga­zi ili opros­ti, ka­zni ili pomozi Ubij il’ ne­ka me lju­bi, sa­da ko nikada"

U pesmi Madžgalj nagoveštava šta je ono što će uslediti nedugo posle objavljivanje ove pesme. Time se oprostio od svoje mnogobrojne publike na najlepši mogući način. Veličinu njegove ličnosti, širinu njegovog karaktera kao glumca i vokalnih sposobnosti kao pevača, nikada nećemo biti svesni u potpunosti. Nažalost, nije stigao da nam sve pokaže.

Bio je i član grupe Flamingosi sa kojom je osvojio prvo mjesto na takmičenju Beovizija 2006. godine, a činio ju je sa Ognjenom Amidžićem.
Bio je i član grupe Flamingosi sa kojom je osvojio prvo mjesto na takmičenju Beovizija 2006. godine, a činio ju je sa Ognjenom Amidžićem.foto: Dragan Kadić

U spotu za baladu “Za sve sam kriv” pojavljuje se Amidžić koji na kraju u more baca Madžgaljevu gitaru. Njih dvojica mnogo su spotova snimili u Grčkoj, pa Amidžiću ovoga puta nije bilo lako da ponese kompletan teret sam, tako da u određenim kadrovima nije imao potrebu da glumi jer je i sam ovaj spot i priču emotivno doživio.

Numeru “Za sve sam kriv” trebalo je da Madžgalj i Amidžić zajedno otpevaju za potrebe albuma koji su spremali. Međutim, usled Madžgaljeve smrti do toga nije došlo. Kasnije je Amidžić sam snimio pesmu za oprost svom neprežaljenom prijatelju.

“Na kraju sam odustao da snimim svoj deo, tako da je čitavu numeru otpevao Marinko. Dok je pesma “Bože” snimljena za Marinkovu dušu, prava je kafanska, za fajront”, objašnjava Amidžić .

U poslednjem kadru spota vidimo kako Amidžić baca Madžgaljevu gitaru u more. Ovim je stavio tačku na postojanje njihove grupe Flamingosi. Ovo je tako simbolično da svi fanovi prepoznali, gitara je jedina preostala nakon smrti Madžgalja.

On je sam osmislio scenario spota i potrudio se da postprodukcija pesama bude savršena i baš onakva kakvu bi Madžaglj želeo. Sve vreme dok se snimao spot, Amidžiću su oči bile pune suza.

Ovo su dve poslednje pesme sa kojima nas je Madžgalj napustio. Ostale su da se slušaju i ostave ga živim među nama.

BONUS VIDEO:

02:10

NEDOSTAJE MI TAJ MILAN, IMA U NJEMU ŽARA Rada Manojlović izazvala lavinu reakcija: On se nećka, ali ubeđujem ga ja!

(Espreso/ I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.