5 ZNAKOVA KOJE UKAZUJU NA TO DA STE U VEZI SA EMOCIONALNOM PSIHOPATOM: Na jednu stavar dobro obratite PAŽNJU
Ilustracija, Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

morate znati!

5 ZNAKOVA KOJE UKAZUJU NA TO DA STE U VEZI SA EMOCIONALNOM PSIHOPATOM: Na jednu stavar dobro obratite PAŽNJU

Ovo su znakovi da ste u vezi sa emocionalnom psihopatom

Objavljeno:

Emocionalne psihopate ne izgledaju zlobno, u stvari, većinu vremena su veoma šarmantne i saosećajne. Često nećete ni shvatiti šta se dešava, ali ćete instinktivno osećati da to što on radi i govori nije u redu.

Među osnovnim karakteristikama po kojima ih možete prepoznati je banalizovanje svojih osećanja, svaljivanje krivice za sve na vas, ubeđivaće vas da ste za sve krivi, pokušaće da vas izoluju iz vašeg društvenog sveta i na kraju vas emotivno dotuku.

Oni ciljaju vaše emocije i tako pokušavaju da manipulišu vama u svoju korist.

Da biste ih prepoznali, obratite pažnju na ovih pet znakova:

1. Uvek ste krivi za sve loše što se desi

Nemojte misliti da su glupi i da ništa ne razumeju. Naprotiv, dobro su svesni da su oni krivi, ali im priroda ne dozvoljava da priznaju da su pogrešili. Na svaki način će se truditi da problem prikažu kao vašu krivicu, za koju samo vi možete biti krivi.

2. Stalno lažu da bi se osećali loše

To nisu ljudi koji samo lažu o stvarima koje nemaju direktan uticaj na vaš život, oni su sposobni da lažu o svemu. Neće ni da trepne. Njih nije briga za vaša osećanja, nego za kontrolu.

psihopata
foto: Benoit Daoust / Alamy / Alamy / Profimedia

3. Krive vas jer ne mogu da ostvare svoje ciljeve

Oni su ubeđeni da su svi oko njih krivi za njihove neuspehe, a i sami su žrtve nesreće. Njih nije briga ni za čija osećanja osim za svoja.

4. Ne poštuju vas ni vaša osećanja

Ljudima koji paze samo na sebe, osećanja drugih su važna kao i padanje drveta usred šume u Paragvaju. Pronašli su savršenu osobu kojoj je dovoljno stalo do njih da ih koristi za svoje ciljeve. Teško je izaći iz ovakve veze, posebno kada je prošlo dovoljno dugo da više niste sigurni šta je normalno.

5. Zabranjuju vam da se družite sa drugim ljudima

To će ograničiti vašu interakciju sa svetom oko vas i time imati još veću kontrolu nad vama i vašim životom. Oni najgori će vas čak ubediti da bez njih ne možete opstati na ovom svetu. Ne popuštajte takvim uveravanjima, uvek postoji izlaz i uvek možete potražiti pomoć.

Bonus video:

00:27

Makron pozdravio Vučića

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.