OVA KINESKINJA SE UDALA ZA HRVATA, ZBOG ONOG ŠTO JE SAČEKALO, POKAJALA SE ZA ŽIVOTA: Sada jedva SUZDRŽAVA SUZE...
Kineskinja, Foto: Prinstcreen/Tiktok/rebeccazhangggg

paŽnja

OVA KINESKINJA SE UDALA ZA HRVATA, ZBOG ONOG ŠTO JE SAČEKALO, POKAJALA SE ZA ŽIVOTA: Sada jedva SUZDRŽAVA SUZE...

Imala je potrebu i da objasni zašto joj je toliko važno da razume i progovori hrvatski jezik.

Objavljeno:

Mlada Kineskinja Rebeka Žang zbog ljubavi se, iz daleke Kine, preselila u Hrvatsku.

Međutim, kako je priznala na TikToku, ona ne zna da li će još dugo moći da izdrži u ovoj zemlji, s obzirom da joj jezik pravi veliki problem.

Kako kaže, njoj je jako teško da nauči hrvatski, zbog čega je sada na korak od odustajanja. Nesnalaženje sa izgovorom i gramatikom dovelo ju je u toliko očajno stanje da se u jednom momentu zapitala zašto se uopšte i preselila.

"Jako sam tužna jer sam provela ceo dan učeći hrvatski, uradila sam domaći zadatak i sad kad sam proverila, sve je pogrešno", rekla je ona u videu koji je objavila na TikToku, a u kojem je pokazala i svoju radnu svesku.

"Uopšte ne razumem kako je sve pogrešno. Imam osećaj da nikad neću razumeti ovaj jezik i to me baš pogađa", rekla je u nastavku.

Imala je potrebu i da objasni zašto joj je toliko važno da razume i progovori hrvatski jezik.

@rebeccazhangggg Some days like today, it just hit me a lot.💔 I really studied a lot but in the end, nothing goes well. If you ask me if i want to give up, yes, a lot of moments, but I also knew I would never be able to communicate with my husband family if I stopped. So I guess, after complaints, I still need to learn this language. 🥺 Any tips for learning Croatian? #relatable #croatianlanguage #slaviclanguages #hrvatska🇭🇷 #balkantiktok #croatiancheck #newlanguagestruggles #newlanguagechallenge #thingsisufferfrom #strugglesarereal #fypシ゚viral #fypシ ♬ je te laisserai de mots - ☆☆

"Kako se nisam udala za Kineza ili Japanca?"

"Ne znam kako ću da razgovaram sa porodicom... Baš se zbog toga loše osećam. Stalno želim da odustanem. Poslednja četiri sata sam rešavala zadatke i pola toga mi je pogrešno. Počela sam da se pitam zašto sam se udala za Hrvata, zašto nije mogao da bude Kinez, Japanac ili bar Amerikanac", vapila je Rebeka.

Ipak, koliko god da joj je teško, Rebeka zna da mora da nastavi.

"Ako odustanem, znam da nikad neću moći da se sporazumem sa njegovom porodicom. Imate li neki savet za učenje hrvatskog", upitala je Rebeka svoje pratioce, koji su u komentarima pokušali da je uteše.

"I nama Hrvatima je nekad teško s hrvatskim, ne daj da te to obeshrabri", pisali su joj između ostalog.

00:54

ESPRESO TIKTOK: Svi znate tekst ove pesme, a evo koju je pisao

(Espreso/b92/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.