OD SAD ĆETE VODU U KOJOJ SE KUVAO PASULJ ČUVATI KAO OČI U GLAVI: Evo koje KORISNE stvari možete uraditi sa njom
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

dobro je znati

OD SAD ĆETE VODU U KOJOJ SE KUVAO PASULJ ČUVATI KAO OČI U GLAVI: Evo koje KORISNE stvari možete uraditi sa njom

Verovatno vam nikada nije palo na pamet da vodu od pasulja možete koristiti za ovakve stvari

Objavljeno:

Pasulj je omiljena namirnica, koja dugo može stajati u špajzu a potom nahraniti celu porodicu u nekom od ukusnih recepata, koji se uvek spremaju u najvećoj šerpi ili plehu.

Pasulj ima i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje, a da li ste znali da je voda u kojoj se kuvao pravo čudo za čišćenje kuće?

Kada kupite pasulj i donesete ga u svoju kuhinju, najpre ćete ga potopiti, a onda kuvati u „prvoj“ vodi koja se inače baca. To je velika greška! Ova voda nije dobra za ljudsku ishranu ali je pravo čudo za čišćenje kuće, naročito staklenih površina.

Pasulj, Zaprška
foto: Printscreen/Youtube/ lunatube

Supstance koje je ljuska pasulja pustila u vodu pomažu da prozori, ogledala, pa čak i stakleno posuđe budu čistiji nego ikada. Ovu vodu pomiješajte s vrelom vodom, sipajte u bočicu s raspršivačem, potom mešavinom poprskajte staklenu površinu i prebrišite.

U smesu možete dodati i malo alkoholnog sirćeta ako želite da tu površinu i dezinfikujete. Dakle, sve što vam je potrebno da bi ogledalo, prozori ili stakleno posuđe blistali su pasulj, šerpa i malo dobre volje!

BONUS VIDEO

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.