STRUČNJAK REKAO ŠTA DA RADITE U TRENUTKU KADA VAM OTKAŽU KOČNICE: Jedino ovaj POKRET vam je siguran SPAS
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAVET

STRUČNJAK REKAO ŠTA DA RADITE U TRENUTKU KADA VAM OTKAŽU KOČNICE: Jedino ovaj POKRET vam je siguran SPAS

Evo šta da radite ukoliko vam otkažu kočnice na autu

Objavljeno:

Za neke situacije bolje je biti spreman. Jedna od takvih je i otkazivanje kočnica u automobilu.

Šta da radite u tom slučaju? Za početak, ne paničite, a imamo i savet stručnjaka za automobile, koji na TikToku objavljuje pod imenom Cong.

On je pratiocima pokazao jedan praktičan trik, a radi se o skrivenom dugmetu u vozilu koje bi vam moglo spasiti život ako vam otkažu kočnice, piše The Sun.

Cong je pokazao jedan način kako se spasiti ako vam otkažu kočnice, a malo je reći da su ljudi ostali zapanjeni kada su otkrili malo poznatu karakteristiku automobila.

U slučaju otkazivanja odmah potražite prekidač elektronske ručne kočnice i držite ga uključenog. Dodao je da to osigurava da će se vozilo „stabilno zaustaviti“.

Auto
foto: Printscreen/RTS

Ukoliko ne možete da izađete iz auta, Cong je kazao da treba da spustite zadnja sedišta i odete u gepek. Tu ćete pronaći mali poklopac na ploči vrata koji možete „naglo otvoriti“ za beg u slučaju nužde.

Cong je, takođe, rekao pratiocima da prvo podignu poklopac na ručki menjača kako bi pronašli iznenađenje. Naime, u malom „džepu“ pronaći ćete žuto dugme koje možete „pritisnuti za promenu brzina“.

Njegov video naišao je na sjajne reakcije, a mnogi su njegove savete označili kao izuzetno korisne. „Proučio je ceo automobil“, poručili su.

Međutim, neki od njih su istakli da, iako su saveti dobri, možda neće vrediti baš za svako vozilo. „Radi za model vašeg automobila, ne za moj, nažalost“, poručio je jedan od njih.

Ipak, tajni izlaz kroz gepek poseduje većina automobila.

Bonus video:

00:43

DOČEKAJTE PRAVOSLAVNU NOVU GODINU UZ DIVAN SHOW I SJAJNE GOSTE! Mina Kostić, Sara Reljić i Emir Lapsus napravili haos kod Gajića

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.