OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS ZA SVEGA PAR MINUTA: Slatko-kiseli UMAK idealan za sve vrste MESA
Terijaki sos, Foto: printscreen/youtube/The Sauce and Gravy Channel

recept

OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS ZA SVEGA PAR MINUTA: Slatko-kiseli UMAK idealan za sve vrste MESA

Napravite domaći terijaki sos koji je ukusan kao i kupovni, a pravi se brzo i lako.

Objavljeno:

Terijaki je tehnika kuvanja u kojoj se meso ili riba peče sa glazurom od sojinog sosa, mirina i šećera. Iako se obično povezuje sa japanskom kuhinjom, ova tehnika kuvanja se takođe često koristi u drugim azijskim kuhinjama kao što su kineska, indonežanska i tajlandska. Međutim, dok terijaki kao stil termičke obrade potiče iz Japana, ono što je širom sveta prihvaćeno kao terijaki sos nastalo je na Havajima 1960-ih. Terijaki stil obrade mesa je vrlo jednostavan, a sve što treba da uradite jeste da premažete piletinu terijaki sosom i ispečete.

Sastojci:

  • 1 šolja vode
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 5 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašika meda
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu

Još:

  • 2 kašike kukuruznog škroba
  • 1/4 šolje hladne vode

Recept za terijaki sos:

Pomešajte sastojke

U šerpi pomešajte vodu, sojin sos, smeđi šećer, med, mleveni đumbir i beli luk u prahu. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje.

Dodajte skrob

U čaši pomešajte skrob i vodu, pa dodajte u sos. Nastavite da kuvate dok se sos ne zgusne, uz neprestano mešanje.

BONUS VIDEO:

00:30

Teodora Džehverović izašla iz bolnice i pokazala ko brine o njoj

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.