NAPRAVITE PIRE UZ DANAŠNJI RUČAK KAO PROFESIONALNI KUVARI: Većina DOMAĆICA greši oko MLEKA, ali tu je OVAJ TRIK
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

recept

NAPRAVITE PIRE UZ DANAŠNJI RUČAK KAO PROFESIONALNI KUVARI: Većina DOMAĆICA greši oko MLEKA, ali tu je OVAJ TRIK

Napravite najukusniji krompir pire

Objavljeno:

Pire krompir u restoranima se veoma razlikuje od domaćeg, a ne radi se samo o tome kako je serviran i što nema nijednu grudvicu. Obično sadrži i neki tajni sastojak koji vam profesionalni kuvari nikada ne bi otkrili, a koji mu daje „šmek“…

Food blogerka“ Elena Golutsova, pobednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca.

Pire, Krompir pire
foto: Profimedia

Ovu tajnu znaju samo profesionalci, ali ne očekujte da bi vam je otkrili.

Da bi pire bio kremast poput maslaca, neophodno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno (kao što svi obično rade), već vruće kuvano mleko i umutiti smesu. Možete to da uradite mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje će jelo „obogatiti“ vazduhom, što će ga učiniti vazdušastijim i „lakšim“.

Osim toga, na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svetliji od onog koji nije bio umućen. Još jedna tajna iskusne kuvarice je da rastopi puter pre nego što ga doda u krompir.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.