NE BACAJTE HLEB OD JUČE: Nije POPARA jedino što sa njim možete, ovo ITALIJANSKO JELO će vas oduvati koliko je DOBRO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

preukusno!

NE BACAJTE HLEB OD JUČE: Nije POPARA jedino što sa njim možete, ovo ITALIJANSKO JELO će vas oduvati koliko je DOBRO

Ovo jelo možete napraviti od bajatog hleba, a niste ni svesni koliko je ukusno

Objavljeno:

Stari hleb nikada ne biste trebali bacati, jer se može iskoristiti na više načina. Jedan od tih načina je i strata ili italijanski složenac od hleba i viršli je jelo koje možete da prilagodite svom ukusu. U ovom receptu vam predlažemo da napravite sa pečenim paprikama, ali možete da dodate i spanać.

Kada nemate puno stvari u frižideru možete da poslužite ovaj složenac tako što ćete iskombinovati ono što imate. Jeftine namirnice i brza priprema su dodatna prednost ovog recepta.

Sastojci

  • 6 jaja
  • 300 ml mleka
  • 150 g sira
  • 2 viršle
  • malo mladog luka
  • 2 pečene paprike
  • 1 kašičica senfa
  • 350 g hleba
Hleb
foto: Printscreen/Youtube/savurostv

Priprema

Ispecite viršle, pa ih isecite. Pomešajte jaja, mleko, sir, so, senf i beli luk u prahu. Umutite, pa dodajte rednani sir, viršle, seckani mladi luk i pečenu papriku.

Hleb isecite na kockice, pa stavite u nauljenu tepsiju. Prelijte smesom od jaja, rasporedite i ostavite sat vremena.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta.

Bonus video:

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.