SOČNA PASTRMKA U FOLIJI, SAVRŠENA ZA NIKOLJDAN: Komadi se tope u ustima, polijte je ovom smesom
Foto: Printscreen/Youtube/ Helen Rennie

MMMMMMM

SOČNA PASTRMKA U FOLIJI, SAVRŠENA ZA NIKOLJDAN: Komadi se tope u ustima, polijte je ovom smesom

Recept za pastrmku u foliji koji će oduševiti i vas i vaše goste

Objavljeno: 10:58h

Pastrmka je vrsta ribe koja se ubraja u grupu posnih riba. Njeno meso je izuzetno mekano, prijatnog ukusa i skoro bez ikakvih masnoća, što je čini veoma cenjenom u kulinarstvu. Zbog svojih osobina, pastrmka ne zahteva dugačku termičku obradu, što je čini pogodnom za brzu i jednostavnu pripremu.

Pastrmka je idealna tokom Božićnog posta, ali i neizostavna na slavskoj trpezi za Nikoljdan koji se u Srbiji proslavlja 19. decembra. Mnoge domaćice izbegavaju da prave ribu u svom domu, međutim, pečenje u foliji je mnogo jednostavno i kućom se ne šire jaki mirisi koje ova namirnica ima.

Recept za pastrmku u foliji koji će oduševiti i vas i vaše goste.

Sastojci:

2 pastrmke srednje veličine

4 čena belog luka

20 g kore od limuna

30 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja

ruzmarin

300 grama crvenog krompira

so i biber

Priprema:

Dok se on priprema, u jednoj posudi izrendajte koru limuna, dodajte sitno iseckani beli luk i ruzmarin. Pastrmku stavite na foliju, posolite i pobiberite i začinite je pripremljenom marinadom. Uvijte svaku pastrmku u foliju i prebacite je u pleh, zatim ubacite u rernu i ispecite 20 minuta na 200 C.

Kuvani krompir isecite na kockice. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju, ubacite krompir i dodajte so, biber i ruzmarin. Pržite ga do hrskave korice i servirajte uz pastrmku.

Bonus video

00:30

PORODICA KOJA JE DOSAD ISKUSILA NAJNIŽE OCENE MAJKI I SNAJKI! Tropsko jelo, riba, krompir, ŠTA TO NIJE URODILO PLODOM?!

(Espreso/Srećna republika/Prenela D.Č.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.