DA VAS NE BI BOLELA LEĐA KAD USTANETE MORATE DA SPAVATE U OVOM POLOŽAJU: Jedino tako ćete se osećati ODMORNO
Spavanje, Foto: Profimedia

savet

DA VAS NE BI BOLELA LEĐA KAD USTANETE MORATE DA SPAVATE U OVOM POLOŽAJU: Jedino tako ćete se osećati ODMORNO

Tokom sna naše telo radi na obnavljanju i "popravljanju". Položaj u kome spavamo može da pomogne ili odmogne tom procesu, u zavisnosti od toga koliko efikasno podržava prirodnu zakrivljenost vaše kičme

Objavljeno:

Važno je da odaberete položaj za spavanje koji pomaže vašem telu da se oporavi. Odgovarajući položaj za spavanje može ublažiti stres na kičmi, dok nezdrav položaj može povećati bol ili ukočenost u leđima, rukama ili ramenima, a sve istovremeno doprinosi lošijem kvalitetu sna.

Koji je najbolji položaj za spavanje?

Najbolji položaj za spavanje je onaj koji promoviše zdravo poravnanje kičme od kukova, pa sve do glave. Postoje neke pozicije koje se smatraju zdravijim od drugih. Konkretno, spavanje na boku ili leđima se smatra korisnijim od spavanja na stomaku. Na taj način je lakše držati kičmu uravnoteženom, što ublažava pritisak na kičmu i omogućava vašim mišićima da se opuste i oporave, piše Sleep foundation.

Nesanica, Spavanje, Krevet
foto: Profimedia

Najbolji položaj za spavanje za bolove u leđima

Ukoliko imate bolove u leđima, smatra se da je bolje spavati na boku sa jastukom ili ćebetom između kolena. Izaberite jastuk sa debljinom koja odgovara rastojanju između vašeg vrata i ramena. Sa debljim jastukom, vaš vrat će ostati u ravni sa kičmom dok spavate na boku, sprečavajući bol dok održavate pravilno poravnanje.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Novosti Magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.