EVO ŠTA MORATE DA URADITE DA BI VAM KARMIN TRAJAO CEO DAN: Jedna stvar je obavezna, a SVAKA ŽENA je preskače
Karmin, Foto: Profimedia

pažnja

EVO ŠTA MORATE DA URADITE DA BI VAM KARMIN TRAJAO CEO DAN: Jedna stvar je obavezna, a SVAKA ŽENA je preskače

Želite da imate lepe usne od jutra kada nanesete ruž, sve do večernjeg skidanja šminke? Evo kako to možete postići s bilo kojim ružem, bez obzira na nijansu

Objavljeno:

Karmin treba da izdrži prilično mnogo izazova. Od šoljice kafe ujutru preko ručanja do svih osvežavajućih pića i zalogaja koje priuštimo u međuvremenu. Karmin treba da ostane postojan. Mislite da je nemoguće? Nije, uz prave trikove. Sledite naše savete za nanošenje karmina:

Dobra priprema

Prvi korak sastoji se u pripremi usana. Odstranite mrtve ćelije kože i dobro nahranite usne balsamom kako bi bile meke i nežne. Četkicom za zube kružnim pokretima izmasirajte usne - ovo će podstaći cirkulaciju. Naime, ruž neće ostati postojan na suvoj i gruboj koži. Pre nanošenja karmina obrišite usne kako biste skinuli masnoću koja može uzrokovati brzo skidanje karmina.

Karmin, Ruž za usne
foto: Profimedia

Prajmer za usne

Profesionalni šminkeri pre nanošenja ruža koriste prajmer za usne. Osim što će prajmer usnama pružiti dodatnu hidrataciju, učiniće da budu glatke i produžiće vek trajanja samog ruža.

Upotrebite četkicu

Umesto da ruž direktno namažete na usne, upotrebite četkicu. Tako ćete bolje i ravnomernije naneti boju, a to će pomoći da ruž na usnama izgleda lepše - ali da duže stoji. Ovo je posebno dobar potez ako koristite tamnije boje.

Karmin
foto: AP

Olovka za usne

Tajna dugotrajne šminke na usnama leži i u korišćenju olovke za usne u boji ruža ili u „nude“ nijansi. Oivičite usne pre nanošenja karmina jer ćete time izbeći stvaranje mrlja od ruža po licu i razlivanje. Umesto olovke možete upotrebiti i korektor - držaće karmin na mestu.

Više slojeva

Retko koji ruž može izdržati ceo dan ako ga nanesete u samo jednom sloju. Nanesite ga u 2 ili 3 sloja, a između svakog od njih upotrebite kozmetičku maramicu i nežno tapkajte po usnama. Zatim otvorite usta i prislonite maramicu na usne kako bi otklonila višak koji bi se mogao preslikati na zube. Ako koristite tamniju nijansu ruža možete nakon prvog sloja na usne naneti malo pudera u prahu i zatim staviti drugi sloj - za ekstra dugu postojanost.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.