ŠTEDLJIVE DOMAĆICE ZNAJU KAKO DA NAPRAVE PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA ZA 500 DINARA: Od ovoga je SITA cela PORODICA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

recept

ŠTEDLJIVE DOMAĆICE ZNAJU KAKO DA NAPRAVE PODVARAK SA ŠAMPINJONIMA ZA 500 DINARA: Od ovoga je SITA cela PORODICA

Evo kako da napravite podvarak sa šampinjonima

Objavljeno:

Podvarak je jelo koje se pravi od kupusa ribanca, a često se služi zimi jer je tada idealno vreme za jela od kiselog kupusa.

Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo reči hvali, a pravi se jednostavno i uspeva svima.

Sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 kg ribanca
  • 200 g šampinjona
  • 120 ml vode
  • 50 ml belog vina
Podvarak
foto: Printscreen/Youtube/Kuvajte sa Stašom

Recept za podvarak sa šampinjonima:

Isecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lepo promešajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite seckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promešajte. Sipajte belo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.