POSTAVITE OVO IZA VAŠIH RADIJATORA U STANU I UŠTEDITE NOVAC: Grejanje će biti JAČE, a računi MANJI
Radijator, Foto: Profimedia

recept

POSTAVITE OVO IZA VAŠIH RADIJATORA U STANU I UŠTEDITE NOVAC: Grejanje će biti JAČE, a računi MANJI

"Postavljanje aluminijumske folije iza vaših radijatora će reflektovati toplotu nazad u prostoriju"

Objavljeno:

Ako vaš stan nikada nije topao, čak ni kada je vrućina uključena, možda pravite jednu ključnu grešku. Naime, stručnjaci za štednju i pametnije trošenje tvrde da postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da grejanje radi "bolje" i da vaš životni prostor bude topliji, a da vas to pritom ne košta baš ništa!

Nedavno je na TikToku zaživeo snimak na kome je pokazana metoda kojom se maksimalno povećava toplota koju emituje vaš radijator. Sve što vam za istu treba jesu dobra volja i malo aluminijumske folije koju svako ima u kuhinji.

@whichuk Putting tin foil behind your radiators is great way to heat your home for less. Its quick, cheap and easy – a perfect hack for everyone, even if you're not a confident DIY-er. #heating #radiators #energybills #moneysavigtips #howto #howtotiktok #howtotok #plumber #howtoplumbing #diy #diyproject #easydiy ♬ original sound - Which?

"Postavljanje aluminijumske folije iza vaših radijatora će reflektovati toplotu nazad u prostoriju", objasnili su, dodajući da će ova tehnika sprečiti da toplota "prođe kroz zidove".

Vrlo se jednostavno sprovodi ovaj trik - odmotajte foliju i stavite je iza radijatora, tako da stvorite jedan vid zaštitnog sloja između zida i radijatora. U bolje opremljenim prodavnicama pronaći ćete i specijalizovane folije za ovu namenu, ali aluminijumska folija je takođe dobra alternativa.

Stručnjaci kažu da ovaj trik može da vam pomogne da vam računi za struju budu manji, te vam praktično štedi novac.

"Radijatori ne emituju samo unutrašnju toplotu, tako da se, ako se nalazi na spoljnom zidu, toplota može izgubiti kroz zid i van vašeg doma. U stvari, 50 odsto toplote koja se emituje iz radijatora je usmerena na zid, a otprilike 25 odsto toga se gubi kroz zid", dodaju profesionalnci.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.