SAVRŠEN POSNI GULAŠ KOM NEĆE ODELETI NIKO: Bolji od TRADICIONALNOG, nećete osetiti da nema mesa
Posni gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

recept

SAVRŠEN POSNI GULAŠ KOM NEĆE ODELETI NIKO: Bolji od TRADICIONALNOG, nećete osetiti da nema mesa

Ovo jelo u slast će pojesti i oni koji se teško odriču mesa

Objavljeno:

Svi znaju kako se sprema gulaš a on je na balkanskim trpezama jedno od omiljenih jela mnogima od nas. Međutim, kako je u toku Božićni post klasičan gulaš od mesa moraće da sačeka.

Međutim, čak i ako se teško odričete mesa postoji ukusna alternativa za ovo jelo koje ćete rado praviti i kad prođe post. U pitanju je gulaš od pečuraka, a možete ga praviti od šampinjona, bukovače i svih onih gljiva koje volite. Ovo jelo toliko je ukusno da ćete ga u slat pojesti, a svi će vam tražiti recept.

Pravi se jednostavno i potrebno vam je svega nekoliko sastojaka a Srećna republika vam poklanja recept za savršen gulaš od pečuraka.

Posni gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Sastojci:

500 g šampinjona

seckana crvena paprika

čaša pasterizovanog paradajza ili soka od paradajza (najboje domaćeg)

veća glavica crnog luka

jedna kašika začinke paprike, ljute nabjobolje

so i biber

Priprema:

Isperite šampinjone i isecite ih na četvrtine. Oljuštite crni luk i isecite ga na sitne kockice a onda to uradite i sa crvenom paprikom. Propržite ove namirnice na malo ulja dok ne porumene a onda dodajte so i biber. Povrće treba da se dinsta na srednjoj vatri a malo potom dodajte začinsku papriku. Pošto će pečurke pustiti sok treba to iskoristiti, a ukoliko tečnost nestane, slobodno dodajte malo vode. Na kraju dodajte sok od paradajza i ostavite da se krčka na srednjoj ili tihoj vatri još oko 15 minuta.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.