NAJKREMASTIJA TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Poslastica koju pamtimo iz detinjstva - recept pravi starinski
Parče torte sa čokoladom i orasima, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

oduševite svoje ukućane

NAJKREMASTIJA TORTA SA ČOKOLADOM I ORASIMA: Poslastica koju pamtimo iz detinjstva - recept pravi starinski

Najkremastija torta sa čokoladom i orasima je poslastica koju pamtimo iz detinjstva, a sprema se po starinskom receptu

Objavljeno:

Konačno je došao petak, a vikend će domaćicama biti mnogo lakši što se tiče kuhinje ako budu imali ideje za slatke poslastice.

Naši najmiliji vole kada posle ručka mogu da se zaslade, a znamo da nam je najlakše da napravimo mekane palačinke u kojim uživaju i deca i odrasli.

Bilo da ih pravite slane ili slatke, niko ne može da ih odbije.

Pred vama je sada jedna starinska torta sa čokoladom i orasima koju možete da spremite i svakodnevno, ali i za slavu i praznike koji nam se bliže.

Jaja
Jajafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Recept je tu, a naravno i potrebni sastojci:

10 celih oraha (opciono)

300 grama oraha

200 g putera

10 jaja

20 g kakao praha

Orasi u činiji
Orasi u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

prstohvat soli

150 ml mleka

330 grama šećera

40 g kukuruznog skroba

Ide i priprema:

Malo propržite orahe u tiganju, pa ih iseckajte. Odvojite žumanca i belanca u 2 odvojene posude, pa umiksajte belanca. Dok misate belanca, postepeno dodajte 200 g šećera i na kraju skrob.

Fil za tortu sa čokoladom i orasima
Fil za tortu sa čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

U umiksani fil od belanaca ubacite seckane orahe. Smesu za koru rasporedite i poravnajte po plehu obloženom pek papirom, pa pecite oko 50 minuta na 170°C.

U žumanca dodajte 130 g šećera, sipajte mleko, umutite žicom, pa smesu stavite u šerpu i mešajte na laganijoj vatri dok se ne zgusne.

Potom dodajte kakao, pa smesu ostavite da se ohladi u činiji prekrivenoj prozirnom folijom. Sa ohlađene kore za čokoladnu tortu skinite pek papir, pa je podelite uzdužno na 3 jednaka dela.

Filovanje torte sa čokoladom i orasima
Filovanje torte sa čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Umiksajte omekšali puter, pa postepeno mu dodajte ohlađenu kakao smesu i miksajte. Kada dobijete čokoladni fil, trećinu nanesite preko jedne kore, pa preklopite drugom.

Ponavljajte do utroška materijala, a poslednji sloj čokoladne torte treba da bude kora.

Ostatak fila nanesite po vrhu kore i ivicama.

Torta sa čokoladom i orasima
Torta sa čokoladom i orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ukrasite čokoladnu tortu prosejanim kakaom, pa rasporedite cele orahe duž sredine.

Bonus video:

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa/J.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.