NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE PLEHOVE I TIGANJE U RERNI: Kada čujete RAZLOG odmah ćete otrčati u KUHINJU
Ilustracija, Foto: TikTok/washy_wash

MORATE ZNATI

NIKAKO NE SMETE DA DRŽITE PLEHOVE I TIGANJE U RERNI: Kada čujete RAZLOG odmah ćete otrčati u KUHINJU

Ako držite plahove i tiganje u rerni odmah ih izvadite

Objavljeno: 19:38h

Mnogi od nas koriste isključenu rernu za odlaganje lonaca i plehova za pečenje kad se ne koriste, ali pre nego što ih tu ostavite i naredni put – razmislite još jednom.

Navika korišćenja rerne za čuvanje posuđa je pogrešna jer je ona izvor mnogih budućih problema koji utiču na vaše zdravlje.

Ako unutrašnjost rerne napunite tiganjima i plehovima za pečenje, rizikujete da oštetite unutrašnjost ovih stvari koje su obložene materijalima neophodnim za ravnomerno raspoređivanje toplote.

Oštećenje unutrašnjosti rerne takođe predstavlja opasnost po valjanost hrane koju ćete u njoj pripremati. Male čestice ovih materijala, toksične za vaše zdravlje, mogu završiti u hrani tokom pečenja u rerni i mogu se kontaminirati, čineći obrok nejestivim.

Pleh, Zagoreli pleh
foto: Profimedia

Većina vatrostalnih posuda i lonaca ima unutrašnji premaz koji, ako se ošteti, ugrožava bezbednost hrane koja se u njima čuva. Slaganje nekoliko plehova ili tiganja jedno u drugo, tako da svi stanu u rernu, može dovesti do ogrebotina na sudovima i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u rernu stavljate i posuđe poput noževa, viljuški i hvataljki.

Konačno poslednji rizik se odnosi na mogućnosti da zaboravite na prisutnost posuđa u rerni i uključite je, možda prethodno i zagrejete, a da ne otklonite sve što je unutra, prenosi net.hr.

Bonus video: VECERNJI DNEVNIK 04.12.2023

20:55

VECERNJI DNEVNIK 04.12.2023

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.