NAPRAVITE SAMI DOMAĆE SEPTOLETE ZA GRLO: Ne bacajte pare na HEMIJU, ovo je NAJZDRAVIJE rešenje za bol
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati

NAPRAVITE SAMI DOMAĆE SEPTOLETE ZA GRLO: Ne bacajte pare na HEMIJU, ovo je NAJZDRAVIJE rešenje za bol

Napravite domaće septolete za grlo

Objavljeno: 16:22h

U sezoni prehlada pokazujemo vam kako da sami pripremite prirodne tablete za upalu grla, koje će ublažiti dosadan kašalj i umiriti upalu grla. Osim što su zdravstvena bomba, ovi bomboni su i odličnog ukusa.

Kako napraviti domaće pilule za upalu grla? Pravljenje domaćih pastila je kreativan i terapeutski proces. Eksperimentišite sa sastojcima i dozvolite da vam simfonija ukusa i lekovitih svojstava olakša sezonu upale grla. Vaše grlo će vam biti zahvalno, a vaši ukusni pupoljci će proslaviti divno putovanje u dobrobit, prenosi Citymagazine.si.

Domaće pilule za bol u grlu

Sastojci:

  • 1 šolja šećera
  • pola šolje vode
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika meda
  • pola kašičice mlevenog đumbira
  • četvrtina kašičice mlevenih karanfilića
Štitna žlezda, Vrat
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Priprema:

U činiju stavite šolju šećera i pola šolje vode. Limun prepolovite i iz jedne polovine iscedite kašiku soka u činiju i dodajte kašiku meda.

Dodajte pola kašičice mlevenog đumbira i još jednu četvrtinu kašičice mlevenih karanfilića. Ako nemate mlevenih karanfilića, možete uzeti suvi karanfilić i samleti ih.

Stavite posudu na vatru i dobro promešajte sastojke. Kada počne da ključa, ponovo promešajte i smanjite vatru. Ostavite da lagano krčka 15 do 20 minuta, povremeno mešajući. Dok smesa ključa pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Ostavite sastojke na stranu i ohladite ih. Smesa treba da bude gusta, tamna i sirupasta. Smesu sipajte kašikom u tepsiju tako što ćete kašikom zagrabiti malo smese i sipati u kalupe ili špricom.

Pazite da se ne opečete jer je smesa još uvek veoma vruća.

Nakon što napravite bombone, ostavite ih da se ohlade 20 minuta i pospite ih šećerom u prahu da se ne bi slepili. Zatim ih skinite sa papira i istresite u činiju da budu dobro prekrivene šećerom u prahu.

Bonus video: Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

00:16

Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.