VEROVANJE OTKRILO ŠTA TREBA DA URADITE SA OGLEDALIMA KADA NEKO UMRE U KUĆI: Ne čekajte ni DAN, inače ćete ZAŽALITI
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

VEROVANJE OTKRILO ŠTA TREBA DA URADITE SA OGLEDALIMA KADA NEKO UMRE U KUĆI: Ne čekajte ni DAN, inače ćete ZAŽALITI

Uopšteno govoreći, ogledala predstavljaju dubinu duše i uma osobe. Oni imaju moć da duboko otkriju ko smo mi zaista

Objavljeno:

Ogledala fizički reflektuju svetlost i našu okolinu. Svetlost ukazuje na prosvetljenje, svest, znanje i druge duhovne koncepte. Ogledala tako odražavaju istinu u smislu duhovne simbolike. Oni predstavljaju stvarnost. Međutim, psihologija se potpuno ne slaže i okreće ovu simboliku naglavačke. Psihologija vidi ogledala kao liniju razdvajanja između svesnog i nesvesnog uma. U dubinu njihove nesvesti se navodno može zaviriti gledajući u ogledalo. Ogledala su uglavnom simbol duhovne i psihološke dubine. Oni ne otkrivaju samo naš izgled. Oni mogu otkriti ko smo mi na dubljem nivou.

Uopšteno govoreći, ogledala predstavljaju dubinu duše i uma osobe. Oni imaju moć da duboko otkriju ko smo mi zaista.

Slomljeno ogledalo

Razbijanje ogledala se često povezuje sa sedam godina loše sreće, pogotovo u ljubavi, verovanje koje se prenosi kroz generacije.

U nekim kulturama verovalo se da je odraz koji se vidi u ogledalu odraz duše. Smatralo se da razbijanje ogledala šteti duši, što dovodi do loše sreće i mogućih duhovnih posledica. Ovo verovanje je bilo posebno rasprostranjeno u starim rimskim i grčkim kulturama, zato što su stari Rimljani verovali da se ljudsko bogatstvo prepisuje svakih 7 godina! Dakle, razbijanje ogledala bilo je kao da odvojite svoju dušu od tela i takođe donesete lošu sreću 7 godina.

A ako nekom nesrećnom igrom razbijete ogledalo, ne očajavajte, samo uzmite polomljene delove i zakopajte ih duboko u zemlju da biste preokrenuli svoju lošu sreću.

Duh

Čovek, Dečko, Briga, Zabrinut, Zabrinutost, Ogledalo
foto: Profimedia

U nekim kulturama veruje se da kada je voljena osoba ubijena ili umre u užasnoj nesreći ili dugoj bolesti ili bilo kojoj vrsti intenzivne patnje, sva ogledala u domu moraju biti prekrivena.

Ovo verovanje je bilo da će duh mrtvih ostati u kući i čekati da nesuđenica vidi njihov odraz u ogledalu.

Na taj način dozvoljavajući duhu mrtvih da zaposedne telo živih i da ih koristi za rešavanje bilo kakvih važnih pitanja pre nego što pređe u zagrobni život.

Ogledalo nikako naspram kreveta

Ako postoji ogledalo nasuprot vašem krevetu, uklonite ga što pre! Veruje se da je naše telo najslabije tokom dubokog sna.

Pošto ogledalo deluje kao portal između našeg sveta i duhovnog sveta, smatralo se da je najbolje da pokrijete svoje ogledalo jer biste mogli da budete ranjivi na napade negativnih duhova ili demona tokom mračnih sati dok spavate.

Takođe je savetovano da nikada ne postavljate krevet na mesto gde se ogleda u ogledalu. Dakle, imate ogledalo u svojoj spavaćoj sobi, samo ga ne postavljajte nasuprot kreveta. U suprotnom, možete se suočiti sa problemima sa spavanjem ili nečim mnogo zlokobnijim.

Narcis

Reč narcis potiče iz grčke legende u kojoj je Narcis, lovac koji je bio poznat po svojoj lepoti, video svoj odraz u bazenu vode, i dok je gledao u svoj odraz zaljubio se u sliku i na kraju se udavio.

Ova legenda je bila toliko jaka da je iznedrila reč narcis koja se često koristi da opiše nečiju fiksaciju sopstvenim izgledom. Ovaj mit poručuje da nije zdravo previše se gledeati u ogledalo, da ne bi završili kao Narcis.

Bebin odraz

U nekim kulturama postoji verovanje da bebi nikada ne treba pokazati svoj odraz u ogledalu pre nego što napuni godinu dana. To bi moglo da nanese veliku štetu detetu.

Ispuštanje ogledala sa zida ukazuje na dolazak smrti! Neke kulture veruju da ako se ogledalo u kući samo pokvari, neko će umreti. Takođe, jedno od sujeverja i mitova povezanih sa ogledalima je da razbijanje ogledala u snu znači da ćete se suočiti sa lošom srećom u budućnosti.

02:22

SUJEVERJE I NAJSTRAŠNIJA MESTA U SRBIJI?

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.