NAŠI STARI SU U PASULJ UBACIVALI OVAJ SASTOJAK JER DAJE POSEBAN ŠMEK: Na ovom jelu su odrasle MNOGE GENERACIJE
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

RECEP

NAŠI STARI SU U PASULJ UBACIVALI OVAJ SASTOJAK JER DAJE POSEBAN ŠMEK: Na ovom jelu su odrasle MNOGE GENERACIJE

Pasulj i ribanac iskombinujte i napravite starnisko jelo koje će se svima dopasti. Možete da ga služite za ručak uz parče hleba

Objavljeno:

Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vreme, a ako ne postoji osoba koja ne voli specijalitete od ovih namirnica. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom.

Možda vam ova kombinacija ne deluje primamljivo, ali ništa bolje nećete probati. Ako želite da izbegnete nadimanje od pasulja, onda je najbolje da dodate nanu.

Spremanje pasulja
Spremanje pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

400 g pasulja

400 g kiselog ribanca

1 crni luk

3 čena belog luka

250 g slanine

500 g suvih rebara

2 kašike slatke paprike

2 krompira

Recept za lički pasulj sa ribancem:

Spremanje pasulja
Spremanje pasuljafoto: Printscreen/Youtube/ lunatube

Pasulj stavite u šerpu i prelijte ga vodom, pa ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa sipajte novu vodu i dodajte suva rebra, pa skuvajte pasulj. Umesto suvih rebara možete da koristite i kobasicu. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk i kada omekša dodajte slatku papriku i promešajte.

Dodajte kupus, sipajte čašu vode i dinstajte. Nakon 20 minuta dodajte seckanu slaninu i mleveni beli luk, pa ostavite na šporetu još nekih 10 minuta. Dodajte kuvanom pasulju i promešajte. Dok se pasulj i kupus kuvaju odvojeno, vi u trećoj šerpi skuvajte i sečeni krompir i dodajte u pasulj na kraju. Lički pasulj sa ribancem je gotov.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.