STARE BUGARKE SPREMAJU NAJSOČNIJU POSLASTICU: Kolač sa jabukama, kruškama i orasima - sastojci za svačiji novčanik
Kolač sa jabukama, kruškama i orasima, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

jeftin, a najbolji

STARE BUGARKE SPREMAJU NAJSOČNIJU POSLASTICU: Kolač sa jabukama, kruškama i orasima - sastojci za svačiji novčanik

Stare Bugarke prave najsočniju poslasticu, a u pitanju je kolač sa jabukama, kruškama i orasima po sastojcima koji su za svačiji novčanik

Objavljeno:

Jesen nam je donela hladno vreme i kišu, a samim tim i jela koja se jedu u tom periodu.

Navikli smo da jedem na kašiku čim zahladni, pa domaćice već uveliko svojim ukućanima prave najukusniji starinski podvarak, sarmu, gulaš, prebranac...

Ni poslastice ne izostavljaju, ali sada ćete videti kako stare Bugarke prave najsočniji kolač sa jabukama, kruškama i orasima.

Lagan, kremast, sočan desert taman za ove jesenje dane koji su pred nama.

Nije previše sladak, a pravi je starinski koji će vas podsetiti na detinjstvo, miris i ukus koji se pamti kod baka.

Jaja i prašak za pecivo u činiji
Jaja i prašak za pecivo u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Recept je jednostavan, a ovo su potrebni sastojci:

prašak za pecivo - 1 kašičica

jaja - 2 komada

cimet - 5 g

jabuke - 100 g

kokosov šećer - 35 g (drugi zaslađivač)

Smesa za kolač sa jabukama, kruškama i orasima
Smesa za kolač sa jabukama, kruškama i orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

banane - 80 g

brašno od jabuke - 20 g (ili drugo)

kruške - 50 g

ovsene pahuljice - 35 g

orasi - 20 g

Jabuke
Jabukefoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Sada ide priprema:

Umutite jaja u posudi.

Deo banane izgnječite i dodajte jajima, a ostatak isecite na kriške i odvojite.

Isecite jabuke, kruške i orahe na komade.

U smesu dodati ostatak proizvoda i deo jabuka i krušaka.

Kolač od jabuka, krušaka i oraha
Kolač od jabuka, krušaka i orahafoto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako

Dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Ukrasimo ostatkom voća i stavimo kolač da se peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite kolač sa kruškama oko 15 minuta ili dok ne bude gotov.

Gotov jesenji kolač posuti cimetom i spreman je za posluživanje.

Bonus video:

00:28

ITALIJANSKA KUHINJA NA SRPSKI NAČIN! Majka i snajka iznele pred Dušana minestrone supu i lazanje: OVAKO IH JE OCENIO

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.