NAMIRNICE KOJE SVAKODNEVNO SPREMAMO NA POTPUNO POGREŠAN NAČIN: Srbi redovno prave istu grešku sa KOBASICOM i jajima
Kobasica, Foto: Profimedia

KAKO NAM JE OVO PROMAKLO?!

NAMIRNICE KOJE SVAKODNEVNO SPREMAMO NA POTPUNO POGREŠAN NAČIN: Srbi redovno prave istu grešku sa KOBASICOM i jajima

Neke namirnice koje gotovo svakodnevno korsitimo ali izgleda na sasvim pogrešan način

Objavljeno:

Istina je da je doručak najvažniji obrok u toku dana i da ne bi trebalo da postoje neko ograničenje u namirnicama koje bismo smeli da koristimo, ali se dešava da pravimo i neke neklasične greške, piše "Healthy gem". Koji su to kulinarski trikovi koje treba da savladamo?

Hladna jaja

Jaja su namirnica koja igraju veliku ulogu u našoj ishrani i neretko se nađu kao prvi izbor za doručak. Kada ih spremamo, najčešće ih direktno uzimamo iz frižidera, ali to nije dobra ideja. Sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi pre njihovog korišćenja.

Bilo da ih direktno pržite u tiganju ili ćete da ih iskoristite za palačinke, kolač ili nešto treće, ukoliko koristite jaja sobne temperature, testo koje zamesite će biti mekše i toplije.

Jaja
Jajafoto: Printscreen/Youtube/Bokinakuhinja

Tvrde palačinke

Ukoliko želite da pravite palačinke, nemojte ih dugo mutiti jer će to dovesti do tvrđeg testa, a to nikako ne želite, zar ne? Preterano mešanje testa stvara više glutena u testu, zbog čega će se palačinka peći više kao hleb. Ne brinite ako ostane i neka grudvica više u testu.

Slanina sobne temperature

Situacija je ista kao i za jaja: bolje da odstoji 15 minuta van frižidera nego da je direktno ubacite u tiganj. Beli deo slanine će ostati hladniji od dela gde je meso, pa kad ubacite u tiganj, oba dela će imati istu temperaturu i lepše će se ispržiti.

Slanina
Slaninafoto: Prinztscreen/Youtube/agrotvsrbija3053

Kajganu prvo umutite

Savršena kajgana je ona koja ima dovoljno "vazdušnih pahulja" koje se tope u ustima. Da biste to postigli, najbolje je da prvo umutite jaja u činiji, pa onda prespite sadržaj u tiganj. Na taj način u jaja "ulazi vazduh", a ujedno mućenje omogućava da se lepo sjedine belance i žumance.

Ne bockajte kobasice

Obično pre prženja kobasica zasečemo ih na jednom mestu ili na više tačaka ili ih samo bocnemo viljuškom kako bi izašla mast, ali to ne bi trebalo da radimo. Razume se da su kobasice masne i sočne i to je ono po čemu su jedinstvene. Pustite ih da se isprže takve kakve jesu. Ako puknu pri pečenju, znajte da je temperatura ringle prejaka.

BONUS VIDEO

01:52

EVO KAKO DA VAS JEFTINIJE IZAĐE PUTNO OSIGURANJE! Seničić otkrio u čemu je caka: Cena onda ide ISPOD HILJADU DINARA PO OSOBI

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.