PILEĆA DOMAĆA SUPA KOJA JE OBAVEZNA NA SVAKOJ SLAVSKOJ TRPEZI: Naše bake dodaju 1 SASTOJAK za još BOLJI UKUS
Pileća supa, Foto: Profimedia

recept

PILEĆA DOMAĆA SUPA KOJA JE OBAVEZNA NA SVAKOJ SLAVSKOJ TRPEZI: Naše bake dodaju 1 SASTOJAK za još BOLJI UKUS

Za danas preporučujemo domaću pileću supu punu aromatičnih začina i povrća. Ugrejaće vas i pomoći da ojačate imunitet u hladnim danima

Objavljeno:

Domaća supa definitivno je najbolje predjelo za hladne novembarske dane. Ručak je gotovo nemoguće zamisliti bez prave domaćinske pileće supe, a mi za danas predlažemo jedan vrhunski recept. Domća supa pravi se sapiletinom i pilećim nogicama, a dodaje se puno povrća.

Pored toga, dodaju se aromatični začini poput žalfije i ruzmarina, pa je zato odličan izbor za jačanje imuniteta. Hranljiva je i može zameniti obrok.

Sastojci:

450 g pilećih nogica

1 limeta

1 komadić korena đumbira

Pikeća supa
Pikeća supafoto: Profimedia

1/2 glavice crnog luka

3 šargarepe

1 glavica komorača

2 stabljike celera

1 češanj belog luka

1/2 kašičice bibera u zrnu

1,13 kg pilećih butkica

1 kockica za pileću supu

Još:

1 komadić putera + 30 ml ulja

1 glavica crnog luka

1 stabljika celera

4 čena belog luka

2 šagarepe

2 žumanca

1 limun

1/3-3/4 šolje rezanaca za supu

1/4 kašičice semena komorača

1/2 kašike začina za piletinu

1/2 šolje svežeg peršuna

malo svežeg ruzmarina

malo sveže majčine dušice

malo sveže žalfije

1 lovorov list

2-3 lista origana

so po ukusu

biber po ukusu

2 jaja

Spremanje pileće supe
Spremanje pileće supefoto: Printscreen/Youtube/ schnell lecker

Recept za domaću pileću supu:

Pileće nogice za domaću supu stavite u činiju, pa operite u više voda. Isecite nokte, a potom presecite limetu i presečenim polovinama trljajte nogice. Ponovo prelijte vodom činiju sa pilećim nogicama i obavezno ostavite kriške limete unutar. Ostavite tako 10-15 minuta da nogice odstoje. Potom procedite. Operite šargarepu, glavicu komorača, koren đumbira i luk. Odsecite vrhove i koren glavice komorača, pa te delove stavite u šerpu, a unutrašnjost ostavite sa strane. U šerpu ubacite peršun, opranu glavicu luka, đumbir (koji se prethodno isekli na 3 dela), šargarepe, iseckan celer (kome ste prethodno skinuli uvele delove).

Ubacite začine - ruzmarin, majčinu dušicu, žalfiju, origano. Ubacite pileće nogice, a potom i odvojene čenove belog luka zajedno sa korom. Poklopite pilećim butkicama (možete direktno staviti i smrznute), pa sa strane dodajte i kockicu za pileću supu. Napunite vodu do pilećih butkica ako su zamrznute, pošto će pustiti vodu. Ako su odmrznute ulijte više vode. Kuvajte domaću supu dok ne provri, pa smanjite vatru i ostavite da se krčka dok meso ne omekša. Iseckajte unutrašnjost komorača koji ste ostavili sa strane, oljuštite 2 šargarepe pa ih iseckajte na kolutove, pa iseckajte i crni luk. Prekrijte 4 čena belog luka, pa ih izdrobite čvršćim predmetom. Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte puter. Kada se otopi, dodajte iseckano povrće i so. Promešajte, pa dinstajte oko 4-5 minuta.

Dodajte začin za piletinu i semenke komorača. Procedite domaću supu, pa ubacite u šerpu sa dinstanim povrćem. Poklopite i ostavite da proključa. Potom dodajte testeninu za supu i kuvajte oko 10 minuta (ili koliko piše na ambalaži). Odvojite žumanca i belanca, pa u žumanca dodajte 1/2 isceđenog limuna. Pomešajte nekoliko kutlača supe sa mešavinom jaja i limuna, muteći čitavo vreme. Ubacite smesu u supu. Usitnite piletinu iz supe, pa je dodajte ponovo u supu. Promešajte domaću supu pa ukrasite iseckanim peršunom. Preporučujemo i domaću pileću supu sa najmekšim knedlama.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.