TURCI OVAKO SPREMAJU ĆEVAPE: Obavezno se služe na UMAKU OD PARADAJZA I PAPRIKE, mnogo su sočniji od naših
Ćevapi, Foto: Printscreen/Tviter

recept

TURCI OVAKO SPREMAJU ĆEVAPE: Obavezno se služe na UMAKU OD PARADAJZA I PAPRIKE, mnogo su sočniji od naših

Ako želite da napravite savršene ćevape onda obavezno isprobajte i ovaj turski recept

Objavljeno:

Ćevapi su čuveno jelo koje se pravi od mlevneog mesa i to obično junećeg. Donosimo vam i turski recept za ćevape, a onih ih umesto sa kajmakom i lukom služe sa pikantnim paradajz sosom.

Prema pisanju Branislava Nušića, ćevapi su u Beogradu prvi put služeni šezdesetih godina devetnaestog veka u kafani „Kod Tanaska Rajića“ koja je bila na Velikoj Pijaci (današnji Studentski trg). Danas postoji milion recepata za ćevape, a mi predlažemo da ovaj specijalitet od mlevenog mesa isprobate i po turskom receptu.

Ćevapi sa lukom
Ćevapi sa lukomfoto: Profimedia

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

1/2 kašičice začinske paprike

4 paradajza

1 paprika

ljuta papričica (po želji)

svež peršun

Turski recept za ćevape od mlevenog mesa:

U posudi pomešajte mleveno meso, so, biber i začinsku papriku. Dobro sjedinite i oko štapića za ražnjić oblikujte veće ćevape od mlevenog mesa. Poređajte u tepsiju, a na još jedan štapić za ražnjić poređajte čeri paradajz. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C oko 15 minuta.

Gotov paradajz oljuštite i ispasirajte. Sipajte u tiganj, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte seckanu papriku i ljutu papriku (ako želite), pa promešajte. Krčakjte par minuta, samo da paprika omekša, pa preko sosa stavite ćevape. Ukrasite seckanim peršunom i služite.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.