SLANU DOBOŠ TORTU PRAVE SVE SRPSKINJE ZA SLAVU: Zbog 1 BELOG sastojka NIJE GNJECAVA i ne raspada se
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/bucatarmaniac

recept

SLANU DOBOŠ TORTU PRAVE SVE SRPSKINJE ZA SLAVU: Zbog 1 BELOG sastojka NIJE GNJECAVA i ne raspada se

Recept za ovu slanu tortu svaka domaćica mora da ima

Objavljeno:

Slane torte su postale popularne 1960-ih godina, a danas se određene smatraju i pravim klasicima. Obično se služe kao predjela na slavama ili kada su praznci, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Doboš torta je poznata u celom svetu, a sada napravite i slanu verziju koja će se svima dopasti. Rumuni su napravili slanu verziju kojoj su dali ime slana Doboš torta jer ima isti presek kao i original, a i ređa se u slojevima. Brzo je i lako, a za ovu slanu tortu potrebno je par jeftinih sastojaka. Ako želite da napravite više komada povećajte količinu šunke i sira, ali kada ređate slojeve uvek treba da bude po 6 parčića, pa pravite sledeću od 6 parčića i tako dok ne utrošite sve.

Sastojci:

  • 6 kriški šunke
  • 6 kriški tvrdog sira
  • krem sir ili puter
Slana Doboš torta
foto: Printscreen/Youtube/bucatarmaniac

Recept za slanu doboš tortu:

Kupite sir i šunke slične veličine. Uzmite parče sira, pa premažite krem sirom ili puterom, preko stavite šunku, pa opet premažite krem sirom ili puterom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na sat i po vremena da da se slana Doboš torta dobro stegne, kako biste je lakše isekli. Isecite oblik koji želite i čuvajte slanu Doboš tortu u frižideru do serviranja, naravno pokrivenu providnom folijom.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.