PILEĆA SLAVSKA SALATA KAKVOJ GOSTI NEĆE ODOLETI: Najkremastija za predjelo - recept van konkurencije
Pileća slavska salata, Foto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

čista desetka

PILEĆA SLAVSKA SALATA KAKVOJ GOSTI NEĆE ODOLETI: Najkremastija za predjelo - recept van konkurencije

Najkremastija pileća slavska salata za predjelo kakvoj gosti neće odoleti, a recept je van konkurencije

Objavljeno: 18:38h

Preko leta smo uživali u laganim salatama od raznovrsnog povrća, a čim dođe hladnije vreme tu smo spremni za neke kremastije salate.

Osim što ih spremamo vikendom kada smo slobodni, isto tako domaćice ih prave za slave, praznike, rođendane i druge prilike...

Osim slanih torti i ovo će biti pun pogodak,

Sezona slava je uveliko počela, a ako vaša tek dolazi jedna pileća slavska salata je pravi izbor za vašu trpezu.

Jedna je od najkremastijih i jako je sočna.

Gosti će se iznenaditi sa ovako dobrim odabirom i dok odete u kuhinju ona će nestati iz činije.

Pečurke
Pečurkefoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

Sledeći sastojci su potrebni za taj recept:

majonez

1/2 crnog luka

1 paprika

50 ml sirćeta

Piletina
Piletinafoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

1 krastavac

50 ml vode

100 gr belog mesa

50 gr pečuraka

Tvrdi sir
Tvrdi sirfoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

4 jaja

100 gr tvrdog sira

1/2 kašičice slatke paprike

1 kašičica italijanskog začina

Ovo je način pripreme:

Crni luk isecite na rebarca, pa potpite u vodu i sirće koje ste pomešali. Ostavite da se marinira 15 minuta. Pečurke iseckajte i propržite, a belo meso skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice.

Pravljenje pileće slavske salate
Pravljenje pileće slavske salatefoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

Na tacnu stavite obruč, pa po dnu pospite rendani sir, a onda stavite pola količine mariniranog crnog luka koji ste dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom.

Sledeći sloj su pečurke i belo meso, pa pospite italijanskim začinom. Poređajte preostali crni luk, pa premažite majonezom.

Majonez preko jaja
Majonez preko jajafoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

Jaja skuvajte i izrendajte preko, pa premažite majonezom, a onda izrendajte i krastavac.

Papriku izrendajte i propržite, a pred kraj pospite slatkom paprikom i promešajte.

Paprike i paradajz
Paprike i paradajzfoto: Printscreen/Youtube/Olga Matvey

Sipajte preko krastavca i poravnajte. Stavite pileću salatu pola sata u frižider, a onda je služite.

Bonus video:

07:33

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.