STRUČNJACI OTKILI ZAŠTO MUŠKARCI NE MOGU DA DOŽIVE VRHUNAC KADA SU PIJANI: Ne trudite se, ALKOHOL je JAČI od vas
Ilustracija, Foto: Anna Bizo / Alamy / Alamy / Profimedia

MORATE ZNATI

STRUČNJACI OTKILI ZAŠTO MUŠKARCI NE MOGU DA DOŽIVE VRHUNAC KADA SU PIJANI: Ne trudite se, ALKOHOL je JAČI od vas

Evo zašto muškarci ne mogu da dožive vrhunac u krevetu kada su pijani

Objavljeno:

Iako se alkohol često smatra afrodizijakom, dugotrajna i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije Prema studiji sprovedenoj u Indiji, previše alkohola može poremetiti vaš seksualni život na nekoliko načina. Prekomerni alkohol je smanjio seksualno zadovoljstvo i želju kod muškaraca, kao i povećao rizik od erektilne disfunkcije, otkrili su indijski istraživači.

Dr Bhupendra Iadav, iz bolnice 5 vazduhoplovnih snaga u Džorhatu, rekao je: "Alkohol je povezan sa seksualnošću. On može doprineti pokretanju seksualne aktivnosti potiskivanjem inhibicija i ublažavanjem anksioznosti. Međutim, alkohol značajno narušava skoro sve domene seksualnog funkcionisanja u kao dodatak erektilnoj disfunkciji."

Oko 16,5 miliona muškaraca u Britaniji pati od erektilne disfunkcije, a polovina onih od 40 do 70 godina pati od erektilne disfunkcije.

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Prošle godine je u toj zemlji potrošeno 18,3 miliona dolara na lekove na recept, uključujući vijagru i cijalis. Problemi sa potencijom mogu biti simptom osnovnih stanja kao što su visok krvni pritisak, holesterol i dijabetes.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da previše alkohola može povećati rizik od ovog problema kod muškaraca, prenosi klik.ba.

Najnovija studija, objavljena u Elsevier Medical Journal Armed Forces India, razmatrala je kako alkohol utiče na druge oblasti seksa.

Istraživači su anketirali 78 muških pacijenata starosti od 20 do 50 godina u klinici za odvikavanje od alkohola kako bi videli kako njihovo piće utiče na seksualnu funkciju.

Studije pokazuju da prekomerni alkohol može uticati na:

seksualno zadovoljstvo seksualna želja seksualno uzbuđenje orgazam erektilna disfunkcija

Oko 77 odsto muškaraca imalo je seksualne probleme, a problemi sa zadovoljstvom pogađaju 71 odsto. Oko 61 odsto ispitanika imalo je nizak nivo seksualne želje, 59 odsto je imalo nisko uzbuđenje, 48 odsto je imalo probleme sa orgazmom, a 44 odsto je imalo erektilnu disfunkciju.

Istraživači su otkrili da je težina njihovih problema direktno proporcionalna stepenu zavisnosti od alkohola. Gotovo svi muškarci sa teškom zavisnošću od alkohola patili su od svih pet problema.

Dr Iadav je rekao: "Utvrđeno je da je čitav spektar seksualnog funkcionisanja značajno pogođen. Ovi nalazi su u suprotnosti sa prethodnim studijama koje su pominjale erektilnu disfunkciju i prevremenu ejakulaciju kao najčešće".

Bonus video: SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.