STARE BAKE SAMO SA OVOM TEČNOŠĆU RIBAJU VEŠ MAŠINU: Buđ i prljavština odmah nestaju - caku samo one znaju
Alkoholno sirće u veš mašini, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

one najbolje znaju

STARE BAKE SAMO SA OVOM TEČNOŠĆU RIBAJU VEŠ MAŠINU: Buđ i prljavština odmah nestaju - caku samo one znaju

Stare bake samo sa alkoholnim sirćetom ribaju veš mašinu jer buđ i prljavština odmah nestaju, a tu caku samo one znaju

Objavljeno:

Kada pomislite na ribanje kupatila sigurno vas u momentu uhvati panika i nervoza jer znamo koliko je to mukotrpan posao ta svaku ženu.

Skidanje kamenca i buđi na način starih majki je genijalan i mnogima može da pomogne jer sa tim mučimo muku svaki dan,

Pored toga tu je i WC šolja, tuš kabina...

A sada sledi i ribanje veš mašine. Znamo da ni to nije lako ali jedan sastojak starih baka će vam biti spas i isprobaćete ga što pre.

Samo one znaju kako ta caka daje rezultate.

Veš mašina
Veš mašinafoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Veš mašine su često mokre što ih čini savršenim mestom za razmnožavanje bakterija, kako piše Mirror. Ako je ne čistimo svakih nekoliko nedelja, dopuštamo nakupljanje grubih stvari poput prašine, prljavštine i komadića sapuna unutar bubnja.

Alkoholno sirće je popularno prirodno sredstvo za čišćenje koje se može koristiti za čišćenje vaše mašine. Prema rečima stručnjaka za čišćenje, korišćenje 250 ml do 500 ml sirćeta zajedno s jednom do tri kašičice sode bikarbone savršena je mešavina za uklanjanje prljavštine unutar vašeg veš mašine.

Pregrada za prašak i omekšivač
Pregrada za prašak i omekšivačfoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kada čistite veš mašinu, imajte na umu da su delovi iznutra i spolja podjednako važni. Stoga prvo počnite s vratima vašeg uređaja.

Krpom umočenom u malo sirćeta obrišite staklena vrata kako bi ponovo zasijala. Zatim prijeđite na gumu, koja je verovatno najprljavije područj. Najbolji način čišćenja je da koristite staru četkicu za zube, ogulite sve slojeve i oribate svaki ugao.

Guma u veš mašini
Guma u veš mašinifoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

U slučaju da postoje tvrdokorne mrlje, samo sipajte sodu bikarbonu preko nje, nakon čega sledi dobro ribanje s sirćetom. Ova dva sastojka će izazvati reakciju i stvoriti penu koja će podići kalup i olakšati uklanjanje krpom.

Drugi deo koji bi trebalo da očistite je fioka za omekšivač i prašak. Napunite je sirćetom, koji će ukloniti kamenac i razbiti sav nagomilani prašak za odeću. Kada je sve to učinjeno, uključite mašinu na najtopliji ciklus i pokrenite pranje s praznim bubnjem.

Alkoholno sirće u pregradi za prašak i omekšivač
Alkoholno sirće u pregradi za prašak i omekšivačfoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Alkoholno sirće možete dodati u veš mašinu svaki put kada nešto perete. Dodajte oko 50 ml u deo za omekšivaa kao deo uobičajenog pranja. Ovaj trik ne samo da održava vaš veš blistavo čistim i dezinfikuje ga, već i pomaže kod omekšavanja vaše odeće. Ako ste zabrinuti zbog neprijatnog mirisa alkoholnoh sirćeta možete uzeti malo mirisnog sirćetk ako biste rešili problem.

(Espreso/Večernji list/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.