POZNATI KUVAR (87) OTKRIO ŠTA JEDE PRED SPAVANJE DA BI ŽIVEO DUŽE: Svako veče UMOČI OVO U DŽIN za DUG ŽIVOT
Francuski kuvar, Foto: Prinstcreen/Youtube/Home Cooking with Jacques Pépin

paŽnja

POZNATI KUVAR (87) OTKRIO ŠTA JEDE PRED SPAVANJE DA BI ŽIVEO DUŽE: Svako veče UMOČI OVO U DŽIN za DUG ŽIVOT

Kuvar koji je karijeru započeo sa 17 godina u Francuskoj, kuvao za tamošnjeg predsednika, a potom otišao u Ameriku, gde se i proslavio smatra da se tajna njegove dugovečnosti krije u grožđicama natopljenim u džinu

Objavljeno:

Poznati francuski kuvar i televizijska ličnost Žak Pepin u nedavnom razgovoru s novinarima otkrio kako pre spavanja ima neobičan ritual.

Kuvar koji je karijeru započeo sa 17 godina u Francuskoj, kuvao za tamošnjeg predsednika, a potom otišao u Ameriku, gde se i proslavio smatra da se tajna njegove dugovečnosti krije u grožđicama natopljenim u džinu.

„Jedite sedam grožđica namočenih u džinu svake večeri za dobro zdravlje i dug život. Grožđice umočite u omiljeni džin, sve zajedno stavite u staklenu flašu, zatvorite i sačekajte da omekšaju, pa u njima uživajte“, poručio je Pepin.

Kako piše portal Food&Wine, pijane grožđice često se spominju kao dobar narodni lek protiv bolova kod artritisa ili kao tajna dugovečnosti. Iako se ne zna tačno poreklo i kome je prvom palo na pamet da ih umoči u alkohol, ova poslastica postala je veoma popularna još 1993. godine, kada ju je prvi put u svojoj tada dobro slušanoj američkoj radijskoj emisiji spomenuo Pol Harvi.

Kasnije su se upravo grožđice u džinu spominjale u različitim situacijama.

Na primer, Lucia De Klerk je za The New York Times 2021. rekla kako je doživela 105 godina delimično zahvaljujući ritualu konzumiranja devet grožđica umočenih u džin pre spavanja.

Dodala je i kako ih u alkoholu drži devet dana.

Iako je u pitanju recept koji podseća na brojne druge koje nam često dele stariji u našoj okolini, na portalu Food&Wine našalili su se da, ako tako kaže veoma uspešan 87-godišnji Žak Pepin, nema sumnje da je u pitanju dobar savet, piše Jutarnji.hr.

00:49

Osim sjajnih specijaliteta, danas obećava i sjajnu zabavu i odličnu atmosferu jer omiljeni kuvar Raša proslavlja svoj rođendan

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.