UMESTO DA PIJETE SUPLEMENTE UNESITE VITAMIN D ISHRANOM: Evo u kojim namirnicama ga NAJVIŠE IMA
Vitamin D, Foto: Profimedia

zdravlje na prvom mestu

UMESTO DA PIJETE SUPLEMENTE UNESITE VITAMIN D ISHRANOM: Evo u kojim namirnicama ga NAJVIŠE IMA

Riblje ulje se uzima iz tkiva masne ribe i to je način da se iskoriste dobrobiti omega-3 masnih kiselina koje se nalaze u ribi

Objavljeno:

Budući da većinu vitamina D koji nam je potreban dobijamo iz direktne sunčeve svetlosti, možemo da počnemo da osećamo manjak ovog vitamina tokom godišnjih doba kada sunca nema toliko. Ovaj vitamin povezan je sa zdravljem naših kostiju i mozga, pa ako ga ne dobijamo dovoljno od sunca, važno je uključiti više hrane s vitaminom D u našu svakodnevnu ishranu. Stoga se potrudite da jedete više ovih namirnica.

Riblje ulje

Riblje ulje se uzima iz tkiva masne ribe i to je način da se iskoriste dobrobiti omega-3 masnih kiselina koje se nalaze u ribi, a da se zapravo ne jede riba. Utvrđeno je da riblje ulje pomaže u smanjenju bola kod pacijenata s artritisom, u kontroli krvnog pritiska i holesterola i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Uz ove dobrobiti, takođe dobijate oko 75 odsto vaše dnevne vrednosti vitamina D sa samo jednom kašičicom ribljeg ulja.

Vitamini
Vitaminifoto: Profimedia

Sardine

Takođe, sardine u konzervi jednostavan su i pristupačan način da dobijete više vitamina D za svoje kosti i mozak. Slično kao i tuna u konzervi, sardine možete jesti odmah iz konzerve, možete ih staviti na krekere ili napraviti sendvič sa salatom od sardina s majonezom, mladim lukom i omiljenim začinima.

Jaja

Jaja su najpoznatija po tome što sadrže proteine ​​i kolin - hranjivu materiju potrebnu za metabolizam, kognitivnu funkciju i zdravo mišićno tkivo, ali jaja se takođe smatraju hranom s vitaminom D. U samo jednom jajetu dobićete 8 odsto svoje dnevne vrednosti, ali to možete lako udvostručiti za doručak i biti na putu prema boljem imunitetu i zdravlju kostiju.

Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

00:16

Doktor Vladimir Arsenijević sačekao baku na ulaznim vratima Urgentnog centra

(Espreso/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.