SAMO OVU RIBU SPREMAJTE ZA SLAVU JER JE ZDRAVIJA OD SVIH U MORU: Čuva SRCE, a evo šta još IMA U NJOJ
Losos, Foto: Printscreen/youtube/AlleRezepte

OBRATITE PAŽNJU

SAMO OVU RIBU SPREMAJTE ZA SLAVU JER JE ZDRAVIJA OD SVIH U MORU: Čuva SRCE, a evo šta još IMA U NJOJ

Divlji losos sadrži unikatne i dragocne hranljive materije, nagomiilane u prirodnim uslovima i dobitak je za svaku trpeu

Objavljeno: 11:24h

Savremeni način života uzdigao je zdravu ishranu u kult. I u njemu riba i svi morski plodovi zauzimaju prva mesta kao izvor korisnih hranljivih materija.

Među ribama otkriva se jedna - losos, zbog svojih kvaliteta ukusa i sadržaja korisnih sastojaka, zbog čega je ona na putu da zauzme prvo mesto među morskim preferencijama.

Losos je riba koja se zbog velike potražnje uzgaja u mrestilištima, ali nastavlja da se nudi i divlji losos ulovljen u svom prirodnom staništu. Između obe vrste postoje suštinske različitosti i one su objekat mnogih rasprava. Gde je tačno istina, pitanje je sa mnogo uslovnosti i zahteva da se napravi paralela između divljeg lososa i lososa uzgajanog na farmama, kako bi se dala predstava o suštini ribe uzgajane na drugačiji način.

Osnovne razlike između divljeg lososa i ono koji je uzgajan na farmama

Losos
foto: Printscreen/youtube/AlleRezepte

Mesto življenja - losos koji je uzgajan na farmama obično se dobija iz Antlantika i nakon toga raste u kontrolisanoj sredini. On se nudi svež tokom cele godine direktno iz ribare. Jednostavno dostavljanje ga čini jeftinijim od divljeg koji se lovi samo od juna do septembra.

Krakteristike ukusa - ukus svake od vrsta je drugačiji. Divlji losos ima jači ukus, tvrđi je, ne toliko mastan. Loso uzgajan u ribari ima više masnoće, lakše se raspada i ima mekši ukus,

Hranljiva vrednost - divlji losos ima različite izvore hrane. Ribolovci hrane ribu kukuruzom, žitaricama i aksantinom - jedinjenjem koje daje narandžastu boju mesu.

Divlji losos ima roze boju, zato što jede rakove, druge vrste rakova, alge.

Pored svega, postoji 5 različitih vrista lososa i svaki ima svoje karakteristične kvalitete. Istraživanja ne mogu da daju kategoričan odgovor koja vrsta lososa je zdravija. Međutim, poslednja istraživanja navode da grupe antibiotika koje su davane na farmama ribe, kao i to da i je sveža ili zamrznuta, definišu preferencije. A da li će losos često biti prisutan na trpezi određuje se samo njegovim koristima za organizam.

Koliko je losos koristan?

Svima je poznato da ova riba sadrži nezamenjive masne kiseline, omega-3, jod i kalijum, kao i vitamine - B6, B12, nijacin, folnu kiselinu, vitamin D. Oni imaju pozitivnu ulogu na nivoe lipida u krvi i štite od oboljenja srca. Unikatne zasićene masne kiseline su najdragocenije u sastavu ribe i čine je toliko korisnom za zdravlje, kao i za dobru figuru.

Divlji losos sadrži unikatne i dragocne hranljive materije, nagomiilane u prirodnim uslovima i dobitak je za svaku trpeZu.

02:53

KAKO NADOKNADITI VITAMIN D PRIRODNIM PUTEM: Njegov nedostatak dovodi do TEŠKIH bolesti, Srbi POSEBNO ugroženi (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.